Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αποφυλακίζονται Ηριάννα και Περικλής

Από τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή
Έπειτα από ένα χρόνο κράτησης, έπειτα από την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, αποφυλακίζονται η Ηριάννα και ο Περικλής, οι δύο νέοι που βρέθηκαν να κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω...
«κοινωνικών συναναστροφών». Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ανακούφιση από όλους και ικανοποίηση από το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε γύρω τους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανέγνωσε ο πρόεδρος τους δικαστηρίου, και παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως, «Ηριάννα και Περικλής είναι ομόφωνα αθώοι, χωρίς αμφιβολίες».

Έτσι, οι δύο νέοι, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, σήμερα βγαίνουν από τη φυλακή.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση από το κατάμεστο ακροατήριο, αλλά και με χαρά, ανακούφιση και συναισθήματα δικαίωση από το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε γύρω τους όλο αυτό τον καιρό.

Ο πολιτικός κόσμος
Το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους επισήμαναν με μηνύματά τους στην πλειονότητά τους και οι εκπρόσωποι του ελληνικού πολιτικού κόσμου.

Μηνύματα για τη δικαστική απόφαση έστειλα τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα, οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όλοι τονίζουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου συνιστά νίκη του κινήματος αλληλεγγύης προς τους δύο νέους.

Επίσης, τα κόμματα μιλούν για την ανάγκη να αλλάξει ο «τρομονόμος».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: