Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κρίσιμες συναντήσεις σε Λονδίνο και Βρυξέλλες

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ατυπη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό
Από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο, από εκεί πίσω στις Βρυξέλλες και μετά επιστροφή στην Αθήνα. Εβδομάδα κρίσιμων συναντήσεων για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αυτή που μόλις ξεκίνησε. Χθες, παρευρέθη στην...
άτυπη σύνοδο για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες και σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα μείνει έως την Τετάρτη. Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας θα ξαναπάει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και θα επιστρέψει από εκεί την Παρασκευή.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής και λίγο αργότερα θα έχει επαφές με νέους Ελληνες επιστήμονες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Αύριο το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα διαβεί το κατώφλι στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης και αφού προηγουμένως θα έχει μιλήσει στο London Business School.

Τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του συνοδεύουν οι τακτικοί συνεργάτες του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψη έχει ιδίως τον χαρακτήρα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, για την οποία έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον και από την επενδυτική/χρηματοπιστωτική κοινότητα του Σίτι. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν σχετικές επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με σημαίνοντα στελέχη αυτής της κοινότητας, ώστε να συζητηθούν θέματα ως προς τους τομείς για τους οποίους εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενόψει της επίσκεψης και των επαφών που θα υπάρξουν και με επενδυτές, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος (θα βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα, όπως και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου της ΓΓ του Πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας) δήλωνε σε συνέντευξή του χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η απόφαση του Eurogroup είναι για μας "διαβατήριο" για να πούμε στους επενδυτές τι θέλουμε να πετύχουμε την επόμενη μέρα». Σημείωνε χαρακτηριστικά πως «κύριο μέλημά μας στο εξής πρέπει να είναι το πώς θα πείσουμε τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να πετύχουμε το διπλό στόχο, ανάπτυξη και απασχόληση. Θέλουμε να δείξουμε τα πολλά επιτεύγματα της περιόδου, όπως και να περιγράψουμε πώς βλέπουμε το μέλλον».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: