Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

«Χαστούκι» στον Τραμπ για τον χωρισμό οικογενειών

EPA/Al Drago
17 πολιτείες των ΗΠΑ μηνύουν την κυβέρνηση 

Δεκαεφτά πολιτείες των ΗΠΑ μήνυσαν την κυβέρνηση Τραμπ για την «σκληρή και παράνομη» πολιτική του χωρισμού των οικογενειών των μεταναστών, που...
διέρχονται τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.  

Δημοκρατικοί γενικοί εισαγγελείς από πολιτείες όπως η Ουάσινγκτον, η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια κατέθεσαν την αγωγή.   

Η αγωγή αντιτίθεται στην πολιτική άρνησης εισόδου σε αιτούντες άσυλο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.   

Παράλληλα, ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάνθηκε την Τρίτη ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να χωρίζουν τους παράτυπους μετανάστες από τα παιδιά τους όταν προχωρούν σε συλλήψεις ανθρώπων που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό. Advertisement: 0:19   

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι πρέπει να επανενωθούν όλες οι οικογένειες που χωρίστηκαν μετά τη σύλληψή τους στα σύνορα μέσα σε 30 ημέρες, καθώς επίσης ότι τα παιδιά κάτω από την ηλικία των πέντε ετών πρέπει να επιστρέψουν στους γονείς τους μέσα σε 14 ημέρες.   

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ντέινα Σαμπρό, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, ελήφθη μετά την προσφυγή της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACLU στη δικαιοσύνη.   

Η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες προσέφυγε εναντίον του διαχωρισμού των οικογενειών υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματά τους και την τήρηση των ορθών νομικών διαδικασιών.   

Την Τρίτη, η Μασαχουσέτη, το Ντέλαγουερ, η Άιοβα, το Ιλινόι, το Μέριλαντ, η Μινεσότε, το Υιού Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό, η Βόρεια Καρολίνα, το Όρεγκον, η Πενσυλβάνια, το Ρόουντ Άιλαντ, το Βερμόντ και η Βιρτζίνια προστέθηκαν στις πολιτείες που μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ.   

Στην δικαστική αγωγή που ασκήθηκε ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, η εντολή του Τραμπ στις 20 Ιουνίου για την διατήρηση των οικογενειών των μεταναστών ενωμένων περιγράφεται επίσης ως «απατηλή».   

Με πληροφορίες από BBC 

Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: