Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Οχι» στην επιστροφή του παρακράτους


Τρία επεισόδια σε βάρος κυβερνητικών στελεχών σημειώθηκαν μέσα σε ένα 48ωρο, με αφορμή τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Στα Χανιά, με θύμα την...
υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, στη Λάρισα όπου δέχθηκε λεκτική επίθεση ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν στα Γιαννιτσά σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για εναγκαλισμό ακροδεξιών στοιχείων με στελέχη της Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «πορεύεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την κεντροδεξιά». Η Ν.Δ., έως χθες το βράδυ, δεν είχε απαντήσει.

Δεν προξενούν εντύπωση τα γεγονότα, μιας και η Ν.Δ. δεν συνηθίζει να σχολιάζει τα «ανδραγαθήματα» των στελεχών της.

Δεν είχε καταδικάσει το εμετικό δημοσίευμα του δημάρχου Αργους, Δ. Καμπόσου, για την επίθεση με θύμα τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τελικά τον διέγραψε τέσσερις εβδομάδες μετά, όταν το ίδιο στέλεχος έκανε ένα εξίσου αισχρό αντισημιτικό σχόλιο. Βέβαια, αυτό έγινε παραμονές του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ...

Ωστόσο, η Ν.Δ. δεν έχει κάνει ακόμα τίποτε για το τοπικό στέλεχός της στο Παγγαίο, όπου πριν από λίγες μέρες και ενώπιον του δημάρχου καλούσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, προτρέποντας σε πράξεις βίας -κάψιμο αυτοκινήτων και καταστημάτων.

Δεν μπορεί να προσποιείται η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά ότι δεν γνωρίζει αυτά τα στελέχη, μιας και έχει φωτογραφηθεί με κάποιους από αυτούς, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ουσιαστικό κομματικό ρόλο στις περιοχές τους.

Συνεπώς, το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει πλέον ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι εάν επιδοκιμάζει τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Αν δεν τις επιδοκιμάζει, οφείλει να το αποδείξει στην πράξη. Να καταδικάσει και να διαγράψει τα στελέχη που νομίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη δεκαετία του '50 και του '60, όταν το παρακράτος ζούσε και βασίλευε.

Και αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμάται τι γινόταν τότε (αφού, όπως του αρέσει να λέει, γεννήθηκε αργότερα), ευκαιρία είναι να μάθει και να μην παίζει με τη Δημοκρατία!

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: