Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μπροστά η Ν.Δ., τι λένε οι πολίτες για τις συμφωνίες σε Πρέσπες και Eurogroup


Διατηρεί την πρωτιά στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, η οποία καταμετρά επίσης...
τη γνώμη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogoup της 21ης Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Την τρίτη θέση μοιράζονται το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή (από 6,5%), με το ΚΚΕ να κλείνει τον κύκλο των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, συγκεντρώνοντας 5,5%.
δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪPulse για ΣΚΑΪ
Αντίθετα, εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%), η Ένωση Κεντρώων (2%), η Ελληνική Λύση (1,5%), καθώς και οι Λαϊκή Ενότητα, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (από 1%).
δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪPulse για ΣΚΑΪ
Ωστόσο παραμένει πολύ υψηλό το ποσοστό όσων «δεν απαντούν», δηλώνουν «αναποφάσιστοι» ή επιλέγουν «λευκό/άκυρο» ή «αποχή» (συνολικά: το 21% των ερωτηθέντων). Στη δημοσκόπηση υπάρχει η εκτίμηση ότι περίπου ο 1 στους 3 από αυτό το δείγμα είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, προσφέροντας έτσι την ένδειξη ότι το κυβερνητικό κόμμα έχει πολλά περιθώρια συσπείρωσης
δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪPulse για ΣΚΑΪ
Παράλληλα, περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν «αρνητικά» τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ, ενώ ο 1 στους 10 δεν κατέθεσε την άποψή του. 
δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪPulse για ΣΚΑΪ
Τέλος, 1 στους 2 ερωτηθέντες αξιολογεί «αρνητικά» τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup στο Λουξεμβούργο, που αφορούσε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: