Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Πέθανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Παύλος Γιαννακόπουλος
Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ιστορικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού , ιδρυτής και πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ...


Η σχέση με τον ΠΑΟ ξεκίνησε με την προεδρία της ερασιτεχνικής ομάδας το 1971 και ολοκληρώθηκε τυπικά το 2012, όταν αποχώρησαν μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, δίνοντας τη σκυτάλη στον γιο του, Δημήτρη. Επί θητείας του Παύλου το «τριφύλλι» κέρδισε 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 13 στην Ελλάδα και 9 κύπελλα.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε σε δική της ανακοίνωσε πως «αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Τον θάνατό του γνωστοποίησε η ΒΙΑΝΕΞ, που τον αποχαιρέτησε «με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο». «Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

»Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται.

Η ΒΙΑΝΕΞ ανέφερε πως «το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: