Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Υπόθεση δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Κράτηση με ένα πρόσχημα υπό κατάρρευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπόθεση δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Κράτηση με ένα πρόσχημα υπό κατάρρευση
Απορρίφθηκε χθες ένα ακόμη αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που παραμένουν υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης, με την αιτιολογία...
ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος παραμένει η ίδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου εδράζεται στη μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν οι δύο στρατιωτικοί έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου. Επίσης στο σκεπτικό της απόρριψης αναφέρεται και η συνεχιζόμενη ακόμη έρευνα στα κινητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιουλίου ψηφίστηκε η τροπολογία στην ελληνική Βουλή ώστε να έχουν οι δύο στρατιωτικοί μας μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν έχει τυπικά ολοκληρωθεί, γι αυτό και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από το τουρκικό δικαστήριο.

Μάλιστα θα καταβάλλεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ειδική μηνιαία αποζημίωση, όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας.

Σημειώνεται, ότι τον Μάρτιο είχαν κατατεθεί δύο αιτήματα, ένα στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 27 του ίδιου μήνα. Ακολούθησαν τα αιτήματα της 24ης Απριλίου, της 22ης Μαΐου, της 19ης Ιουνίου και το σημερινό, η απόφαση επί του οποίου δεν διαφοροποιήθηκε από εκείνη των προηγουμένων. Πλέον μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα στα τέλη Αυγούστου.



Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: