Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η συγγνώμη που οφείλει η κυβέρνηση


… για να κερδίσει τη μάχη της επικοινωνίας, αλλά και της ουσίας

Μπορεί να έβγαλε ειδήσεις και να έδωσε απαντήσεις σε ορισμένα θέματα… Επικοινωνιακά όμως απέτυχε να «μιλήσει» στους ανθρώπους που επλήγησαν και στην κοινωνία που έχει υποστεί σοκ! Κι αυτό διότι...
από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εχθές το βράδυ οι υπουργοί Τόσκας, Τζανακόπουλος, με τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ, απουσίασε η μαγική λέξη «συγγνώμη» που δείχνει μεγαλοπρέπεια, σεβασμό, συμπαράσταση και λειτουργεί καταπραϋντικά στην οργή, τον πόνο και τη θλίψη.

Είναι η συγγνώμη που οφείλουν οι κυβερνήτες στους πολίτες τους, όχι απαραίτητα επειδή έφταιξαν ή ολιγώρησαν, αλλά επειδή κουμαντάρουν το καράβι! Επειδή κρατούν τα «κλειδιά» του σπιτιού που κατοικούμε! Μόνο για αυτό!

Αν ήταν εμπρησμός… Αν η ταχύτητα των ανέμων και της φωτιάς ξεπερνούσε τις ανθρώπινες δυνάμεις… Αν ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να εκκενωθεί η περιοχή… Αν η αυθαίρετη δόμηση εγκλώβισε τον κόσμο που δεν έβρισκε διέξοδο… Δυστυχώς το κακό έγινε! Οι ευθύνες θα βρεθούν και θα αποδοθούν.

Η καταστροφή είναι τεράστια και οι πολίτες αυτές τις ώρες θέλουν το κράτος δίπλα τους, θέλουν άμεσα μέτρα στήριξης και ανακούφισης και όλα αυτά συνοδευμένα με την ταπεινότητα που επιβάλει το μέγεθος της τραγωδίας!

Κατά συνέπεια φράσεις όπως αυτή του κ. Τόσκα «Δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη» όταν θρηνούμε 84 νεκρούς ακούγεται προσβλητική. Θα είχε χώρο μόνο αν συνοδευόταν από την απαρίθμηση έστω κάποιων μικρών λαθών που αναγνωρίζει ότι έγιναν! Και είχε προηγηθεί μια «συγγνώμη»!

Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα χρόνος!


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: