Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Επεισοδιακή συνεδρίαση πολιτικών αρχηγών στη ΠΓΔΜ

Αποτέλεσμα εικόνας για Επεισοδιακή συνεδρίαση πολιτικών αρχηγών στη ΠΓΔΜ: Ο Ζάεφ αποκάλυψε το ερώτημα του δημοψηφίσματος
Ο Ζάεφ αποκάλυψε το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Σε μία όχι αναπάντεχη κίνηση, δεδομένης της σαφούς θέσης του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά σίγουρα εντυπωσιακή και επεισοδιακή, ο...
αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, πρόεδρος του VMRO DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αποχώρησε από την διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων σε επίπεδο αρχηγών, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, με την παρουσία και ενός βουλευτή από κάθε κόμμα, για το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Ο Μίτσκοσκι αποχώρησε περίπου μια ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης.


Ο Ζάεφ, ενημέρωσε στη συνάντηση τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα η οποία θα είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε μετά την συνάντηση πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της συνάντησης, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της πΓΔΜ.



Ο Ζάεφ ανακοίνωσε πως το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην οποία ο Μίτσκοσκι, όπως ανέφερε ο Ζάεφ, θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας

Ο Μίτσκοσκι ζήτησε την επανάληψή της σύσκεψης με τη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας και όχι με τη διευρυμένη μορφή που είχε την Τετάρτη, καθώς σ’ αυτήν συμμετείχε κι ένας βουλευτής από κάθε κόμμα.

Ο Ζάεφ αναρωτήθηκε «τι είναι αυτό που ο κ. Μίτσκοσκι δεν θέλει να πει μπροστά σε όλους και ζητάει περιορισμένη συμμετοχή;» και συγκάλεσε νέα σύσκεψη για την Πέμπτη το μεσημέρι με λιγότερους συμμετέχοντες.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: