Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Μη κατοικήσιμα ένα στα δύο κτίρια που έχουν ελεγχθεί


Συνεχίστηκαν την Παρασκευή για τέταρτη ημέρα, οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Οι έλεγχοι αφορούν...
τη Νέα Μάκρη (Μάτι – Ν. Βουτζάς) , Ραφήνα – Πικέρμι και Μέγαρα (Κινέτα).

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505, εκ των οποίων οι 269 διενεργήθηκαν χθες, οι 747 προχθές Πέμπτη, οι 1.740 την Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».

Πίνακας

Στις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από κλιμάκια Πρωτοβάθμιων Κτιριακών Ελέγχων που συνέστησε και συντόνισε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εμφανίζεται το αξιοσημείωτο φαινόμενο ότι στην πληγείσα περιοχή, εντοπίζονται σε μεγάλο ποσοστό εντελώς άθικτα κτίρια δίπλα σε κτίρια με βλάβες ή και ολοσχερώς κατεστραμμένα. Το ασυνήθιστο αυτό γεγονός αιτιολογείται κυρίως από την υψηλή ταχύτητα διάδοσης της φωτιάς, λόγω του ισχυρού δυτικού ανέμου, που έπληξε τον οικισμό γρήγορα και κατά ριπάς κι όχι αργά και κατά μέτωπο, όπου οι βλάβες στο κτιριακό απόθεμα θα ήταν καθολικές.

Αυτό προκύπτει από τις έως τώρα αυτοψίες στις οποίες έλαβε μέρος από την πρώτη στιγμή η ΚΤΥΠ ΑΕ.

Χθες, σε συνεργασία του υπουργείου υποδομών με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν 380 συνολικά -κατεστραμμένα από την πυρκαγιά- αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: