Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Φονική η πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια

Καταστροφές από τις φλόγες στην Καλιφόρνια
Εδώ και μια βδομάδα μαίνονται οι φωτιές στην Καλιφόρνια, που θρηνεί θύματα, αφού ολόκληρες γειτονιές έχουν καταστραφεί, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν...
φύγει από τα σπίτια τους και μισό εκατομμύριο στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 αγνοούνται, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο πυροσβέστες και δύο παιδιά με την προγιαγιά τους.

«Τα μωρά μου είναι νεκρά» είπε κλαίγοντας η μητέρα του 5χρονου αγοριού και του 4χρονου κοριτσιού, όταν η ίδια και τα μέλη της οικογένειας συναντήθηκαν το Σάββατο με τους βουλευτές του σερίφους.

Περίπου 40.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ρέντινγκ βόρεια της πολιτείας, χωρίς αν ξέρουν αν αυτά κάηκαν ή όχι, αφού έχει γίνει γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 650 σπίτια.

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πάρει» η πυρκαγιά, δήλωσε ένας από τους 92.000 κάτοικους του  Ρέντινγκ. Και οι κάτοικοι του Λέικοπορτ εκκένωσαν την παραθαλάσσια πόλη, όπου περισσότερα από 4.500 κτίρια απειλούνταν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

«Αισθανόμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι, καθώς αρχίζουμε να κερδίζουμε έδαφος και όχι να είμαστε σε αμυντική κατάσταση σε αυτήν τη φωτιά συνεχώς» δήλωσε πάντως ο αρμόδιος διοικητής από το τμήμα Δασών και Πυρασφάλειας για το Ρέντινγκ.

Πυροσβέστης
Πυροσβέστης AP Photo

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 12.000 πυροσβέστες, που προσπαθούν να σβήσουν 17 μέτωπα σε όλη την Καλιφόρνια, αλλά έως τώρα έχουν θέσει υπό έλεγχο μόνο το 5%.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο των ΗΠΑ, 36 πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα.

Στο μεταξύ οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα για κλοπή σε κατοικίες της πόλης, που είχαν εκκενωθεί λόγω των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πρόκειται για μία 25χρονη και έναν 19χρονο, καθώς η αστυνομία διαπίστωσε ότι συνδέονται με αρκετές διαρρήξεις.



AP Photo

Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: