Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Αποτέλεσμα εικόνας για Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους
Δημοσιεύθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η Πρόταση Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ενεργοποιούνται τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φωτιές.

Μεταξύ άλλων, η ΠΝΠ προβλέπει ότι...
οι λεπτομέρειες για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων για τους πυροπαθείς, όπως η καταβολή 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.


Επιπρόσθετα, διευρύνει τον κατάλογο όσων δικαιούνται παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης αλλά και καταβολής του φόρου εισοδήματος, καθώς πέρα από όσους υπάγονται στη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας, θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση έως τις 30/10 και όλοι όσοι έχουν ακίνητα στην περιοχή ή συγγενικά πρόσωπα έως και β’ βαθμού, τα οποία υπέστησαν σωματική βλάβη.

Καθορίζεται διαδικασία εξπρές για τη διαγραφή από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών των οχημάτων που καταστράφηκαν ενώ προβλέπεται αποζημίωση μέχρι και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων, στο οποίο δεν γίνεται αναφορά, θα προσδιοριστεί εντός των ημερών, όταν έρθει η ώρα επικύρωσης των μέτρων από τη Βουλή.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το tvxs.gr το ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: