Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τι ενδιαφέρει τη Ν.Δ.;

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι μετά την πυρκαγιά
Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση οδηγούν στο συμπέρασμα πως πίσω από τις φονικές φωτιές και τη βιβλική καταστροφή στην Ανατολική Αττική υπάρχει...
ανθρώπινο χέρι.

Αυτό δείχνουν οι δορυφορικές αποτυπώσεις από ευρωπαϊκές και αμερικανικές υπηρεσίες.

Εκεί οδηγούν τα υπόλοιπα στοιχεία για τα οποία μίλησαν -χωρίς πολλές λεπτομέρειες αφού η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη- ο Δ. Τζανακόπουλος και κυρίως ο Ν. Τόσκας.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την αξιοπιστία αυτού του υλικού, από τη στιγμή μάλιστα που στη συλλογή του εμπλέκονται κορυφαίοι ξένοι επιστημονικοί φορείς.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, οι οποίες τα αξιολογούν ως πολύ σοβαρά.

Ο φάκελος, όπως ανακοινώθηκε, διαβιβάστηκε από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη. Και είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεγάλη ιστορία των πυρκαγιών που έχουν πλήξει αυτή τη χώρα που ο εμπρησμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια υποψία. Κατατείνει να αποδειχτεί ως γεγονός.

Υπό αυτό το πρίσμα, προξενεί τουλάχιστον έκπληξη η αντίδραση της Ν.Δ. στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών και των αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε η κυβέρνηση -με τη συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας- προκαλεί μόνον οργή», ήταν το σχόλιο της Πειραιώς.

Γιατί άραγε χρειαζόταν αυτή η αντίδραση; Επειδή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υποστήριξαν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε η καταστροφή ήταν υπέρτερες των ανθρωπίνων δυνατοτήτων;

Αν η Ν.Δ. έχει διαφορετική άποψη, ας τη δημοσιοποιήσει κι ας την τεκμηριώσει. Οι κορόνες τι ακριβώς εξυπηρετούν;

Πρέπει πάση θυσία να βγει ένοχη η κυβέρνηση για ό,τι συνέβη; Αν είναι ένοχη, όπου είναι ένοχη με αποδείξεις, να της αποδοθεί όλη η ευθύνη.

Γιατί όμως, αντί να αναζητήσουμε τα αίτια και να καταλήξουμε στις ευθύνες, πρέπει οπωσδήποτε να ορίσουμε κάποιον εξ ορισμού ένοχο;

Πολύ φοβούμαστε ότι η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται να μάθει η ελληνική κοινωνία τι πραγματικά έγινε, αλλά πώς θα εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά αυτό που έγινε. Μακάρι να διαψευστούμε.

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: