Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

«Απαντάμε αποφασιστικά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας»

Μέγαρο Μαξίμου
Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» στέλνει η κυβέρνηση προς Μόσχα, μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα, στον απόηχο της...
διπλωματικής έντασης με τους Ρώσους διπλωμάτες.

Αυτό υπογράμμισαν κατά την συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξηε Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, όπως διευκρίνισε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση για την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, ανακοίνωσε ότι «η χρονική στιγμή για επίσκεψη στην Ελλάδα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη, τουλάχιστον με τους όρους που είχαμε συζητήσει, δηλαδή τον Σεπτέμβρη».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρέσβης επανέλαβε σήμερα ότι η ρωσική απάντηση στις απελάσεις δεν θα αργήσει να έρθει, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει για τον αριθμό των διπλωματών που θα απελαθούν ή για το πότε θα συμβεί αυτό. «Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα έρθουν αντίμετρα (σ.σ. για τις απελάσεις). Δεν γνωρίζουμε πότε, ποιους και πόσους θα απελάσουμε, αλλά θα απαντήσουμε» είχε χαρακτηριστικά στο ρωσικό πρακτορείο.

Από την πλευρά τους, ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το αίτημα της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: