Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη Μπαρμπαρούση


Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία για τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για...
προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Χθες βράδυ ο πρώην πλέον βουλευτής της Χ.Α. -μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο.- οδηγώντας ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας στο Ρίο και αναπτύσσοντας ταχύτητα τουλάχιστον 180 χλμ/ώρα, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν το βουλευτικό.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχει καταφύγει στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι η εκλογική του περιφέρεια, και εστιάζουν τις έρευνές τους στις περιοχές του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Νέα δικογραφία
Με εντολή του του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του Κ. Μπαρμπαρούση για τη συμπεριφορά που επέδειξε περνώντας, με επικίνδυνο τρόπο και κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, από τα μπλόκα της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο.

Κάλεσμα για πραξικόπημα
Θυμίζουμε ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης αναζητείται έπειτα από δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής χθες το πρωί, όταν μεταξύ άλλων κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας».



Την εντολή για την ποινική δίωξή του έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας και ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Είχε προηγηθεί η άμεση κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να στείλει τα πρακτικά της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο και ακολούθησε η από κοινού ενέργεια των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι έσπευσαν στον Αρειο Πάγο και προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ζαχαρή, τόσο το βίντεο με τον αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό οχετό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όσο και επικυρωμένα πρακτικά του ναζιστικού παραληρήματός του στη Βουλή, καταθέτοντας μήνυση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: