Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Περιστέρι: Ζημιές σε σπίτια από τη μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση με ηλεκτρικά

fotia-peristeri_main02
Εξωτερικές ζημιές σε γειτονικά σπίτια και ένα καμμένο δωμάτιο που το χρησιμοποιούσαν ως...
αποθήκη άφησε πίσω της η μεγάλη που φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης φωτιά σε επιχείρηση με ηλεκτρικά είδη στο Περιστέρι.




Συγκεκριμένα η φωτιά, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8:30, εκδηλώθηκε σε επιχείρηση που βρίσκεται επί της οδού Στυλιανού Γονατά 16.  Σύμφωνα με την πυροσβεστική η καταστροφή στο ισόγειο του κτηρίου είναι πλήρης ενώ αντίθετα δεν επεκτάθηκε ούτε στο υπόγειο του κτίσματος ούτε σε διπλανό κτήριο της ίδιας επιχείρησης.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που ο καπνός, ο οποίος «έπνιξε» τα γύρω σπίτια, υψώθηκε για αρκετά μέτρα στον ουρανό. Οι ένοικοί τους , πάντως, απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Την πυροσβεστική ειδοποίησε ένοικος διπλανού σπιτιού, η οποία, όπως είπε, αρχικά νόμισε ότι στην αποθήκη είχαν μπει κλέφτες.

Λόγω του θερμικού φορτίου πλέον εκφράζονται φόβοι για τη στατικότητα του κτηρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6, «τη Δευτέρα είχαν έρθει δύο νταλίκες από το εξωτερικό γεμάτες εμπορεύματα και σήμερα ξεπήδησε από τη μεγάλη αποθήκη μια φωτιά. Η ζημιά είναι μεγάλη για τον άνθρωπο. Η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση».

fotia-peristeri_03
«Ήμουν στο σπίτι μου και κοιμόμουν. Δεν έδωσα σημασία στο πρώτο χτύπημα. Το κτήριο δεν είναι ασφαλισμένο. Έχει καταστραφεί όλο το κτήριο. Έχει πυρασφάλεια αλλά δεν λειτούργησε» δήλωσε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.





Σύμφωνα με τον δοικητή της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας Αττικής «η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5:15. Φτάσαμε στο σημείο με 12 οχήματα και 30 άνδρες. Υπήρχε υψηλό θερμικό φορτίο σε αποθήκη με ηλεκτρικά είδη. Γρήγορα περιορίσαμε την επέκταση της και αυτό ήταν το καλό. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Θα αποτιμηθούν στη συνέχεια. Το εμπόρευμα στο ισόγειο καταστράφηκε ολοσχερώς. Αποφεύχθηκε η επέκταση στο υπόγειο και το διπλανό κτήριο της ίδιας εταιρείας».



fotia01

fotia02

fotia03



fotia-peristeri_02


pyrkagia-peristeri02

pyrkagia-peristeri03

pyrkagia-peristeri05

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: