Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Εντυπωσιακή φωτό: Μέρκελ εναντίον Τραμπ


έφυγε ο Αμερικανός πρόεδρος από το G7 στον Καναδά – ΕΙΚΟΝΑ

Διαφωνούν σε όλα, έτοιμος να φύγει ο Τραμπ. Η Μέρκελ ανέβασε χαρακτηριστική φωτό στο instagram – Το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας ελπίζει σε μια συμφωνία σε επιμέρους ζητήματα που δεν περιλαμβάνει εμπόριο, κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος.
Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης των G7 στον Καναδά, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τους εταίρους του και ιδίως για την Ευρωπαϊκή Άνωση και τον Καναδά και την πληρωμένη απάντηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος «σήκωσε το γάντι», η ομάδα της Κακγελάριού Μέρκελ δείχνει μέσω του κοινωνικού δικτύου, την κατάσταση που επικρατεί στους ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών ...


Με την ίδια της Καγκελάριο όρθια απέναντι στον μοναδικό καθιστό της συντροφιά, τον Πρόεδρο Τραμπ και με τους άλλους ηγέτες, όπως τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τον πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, να κρέμονται από τα χείλη της Άνγκελα Μέρκελ, η φωτογραφία αποτυπώνει εξαιρετικά το κλίμα στον Καναδά.

Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμμάτιζε να αναχωρήσει από τη διάσκεψη της ομάδας των πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών G7, πριν από τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.

Μία τέτοια κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, θα τόνιζε τις “ρωγμές” που υπάρχουν στο πλαίσιο της G7, που έγιναν ακόμη πιο βαθιές μετά την επιβολή των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: