Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σήμερα τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό»


Συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας διοργανώνονται το απόγευμα σε 24 πόλεις με κοινή ώρα έναρξης στις 19:30.

Η κεντρική συγκέντρωση θα...
γίνει στην Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ διαδηλώσεις θα γίνουν σε Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Κω και Χαλκίδα.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το ιερό δικαίωμα οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθεσή του, την απόρριψή του», σχολίασε χθες (ρ/σ 24/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα υπάρχει μια εθνική γραμμή την οποία υπηρετούμε στη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει κι αυτή η εθνική γραμμή είναι διαμορφωμένη από το 2008 και βασίζεται σε δύο κεντρικές προϋποθέσεις. Δηλαδή, τη σύνθετη ονομασία και το erga omnes που συνδυάζεται με συνταγματική αναθεώρηση. Και νομίζω ότι οι δύο αυτές προϋποθέσεις, εφόσον καλύπτονται, είναι το καλύτερο που μπορούμε να πετύχουμε».

«Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν πρέπει να λυθεί το θέμα, διότι αυτό σημαίνει να απορρίπτει τη σύνθετη ονομασία, προφανώς έχει δικαίωμα στη διαδήλωση, στην έκφραση της δικής του γνώμης, αλλά η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δράσει με ευθύνη και με αποφασιστικότητα και σ' αυτό το ζήτημα», κατέληξε ο Δημ. Τζανακόπουλος.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: