Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Η ΕΕ «κοστολογεί» το Brexit στα 100 δισ. ευρώ


Αρνούνται οι Βρετανοί
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να πληρώσει λογαριασμό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένει ο...
Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις. Το Λονδίνο θα πληρώσει ό,τι οφείλει νομίμως και «όχι ό,τι θέλει η ΕΕ», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με το Reuters, o Ντέιβιντ Ντέιβις απαντώντας σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιθανόν να ζητήσει προκαταβολική καταβολή το 2019 μέχρι και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ εν όψει της βρετανικής εξόδου, υποστήριξε «το Λονδίνο θα πληρώσει ό,τι οφείλει νομίμως» και «όχι ό,τι θέλει η ΕΕ».


Παράλληλα, απέρριψε δημοσίευμα των Times σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αφήσει την Τερέζα Μέι να διαπραγματευθεί απευθείας μόνο με τον επικεφαλής διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ, παρά με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Ξεκινούμε αυτήν την διαπραγμάτευση όχι ως ικέτες, αλλά ως διαπραγματευτές. Στη διαπραγμάτευση υπάρχουν δύο πλευρές και η άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης δεν θα καθορίσει ποιος κάνει τι», είπε.

Αναφερόμενος με δηλώσεις του στο BBC στο θέμα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι πρόθεση του Λονδίνου στις διαπραγματεύσεις είναι να έχουν αντίστοιχα δικαιώματα με αυτά που έχουν και σήμερα.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: