Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αντιδράσεις από Φάληρο για την επέλαση του Ιβάν Σαββίδη


Η πρώτη αντίδραση στην απόκτηση του 19,6% της Τηλέτυπος από τον Ιβάν Σαββίδη, μετά τη μεταβίβαση του από το Φώτη Μπόμπολα, προκάλεσε αντιδράσεις από το ΣΚΑΪ και την ...
“Καθημερινή”. Ο ΣΚΑΪ κάνει λόγο για “σκανδαλώδη συναλλαγή” και αναφέρεται σε   “τραπεζικές πηγές” που  “εξέφραζαν την έκπληξη τους για το γεγονός ότι μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και έχουν δεσμευθεί τα έσοδα της, δεν έχουν δεσμευθεί οι μετοχές των βασικών μετόχων της”.

Η “Καθημερινή”  σημειώνει  για “συναλλαγή συνοδεύεται από καταγγελίες τραπεζικών στελεχών περί άσκησης πιέσεων από κυβερνητικά στελέχη”.

Θεωρείται δεδομένο πως οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν καθώς ο Ιβάν Σαββίδης, έχει δημοσιοποίησει την πρόθεση του να αποκτήσει και το ΔΟΛ, στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα, στις 31 Μαϊου. Εκεί θα δημοπρατηθεί το σύνολο του ενεργητικού του οργανισμού,-ακίνητη περιουσία και ΜΜΕ μαζί με συμμετοχές σε άλλα media- και μεταξύ αυτών και το 22,11%.Όποιος αποκτήσει το 22,11% του ΔΟΛ, είτε είναι ο όμιλος Βαρδινογιάννη (31%), είτε ο Ιβάν Σαββίδης (19,6%) αποκτά τουλάχιστον καταστατική μειοψηφία ή και πλειοψηφία.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: