Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Άγριο παρασκήνιο μετά τη συνέντευξη του αμερικανού πρέσβη στο ΒΗΜΑ


Η αντίδραση Κυριάκου, οι χρονικές συμπτώσεις και ο ρόλος ενός δημοσιογράφου
Ακόμη και η σειρά των γεγονότων έχει τη σημασία της. Ο λόγος για την περιβόητη πια συνέντευξη του αμερικανού πρέσβη στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ με τίτλο: ΗΠΑ ευλογούν Τσίπρα.
Μια συνέντευξη που δημιούργησε αναστάτωση και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, από το εσωτερικό του ΔΟΛ έως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε άλλα συγκροτήματα Τύπου...

Η σειρά των γεγονότων είναι η εξής. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ το Σάββατο. Την επόμενη ημέρα Κυριακή δημοσιεύεται η συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ. Και καπάκι τη Δευτέρα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί δεύτερη συνέντευξη μέσα σε ένα 48ωρο πάλι στον ΣΚΑΙ, αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο. Παράξενο, δεδομένου ότι πρόκειται για το ίδιο Μέσο, αλλά και επειδή ο χρόνος είναι εξαιρετικά σύντομος για να δώσει ξανά συνέντευξη ένας πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο κάτω κάτω δεν είναι και ο Άδωνης! Ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε παραχωρήσει άλλη μία συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA στα μέσα της περασμένης εβδομάδας! Δηλαδή τρεις συνεντεύξεις μέσα σε 5 ημέρες! Και επαναλαμβάνουμε δεν πρόκειται για κάποιον βουλευτή, αλλά για τον πρόεδρο της ΝΔ! Βεβαίως το παράξενο με τη συχνότητα των συνεντεύξεων του προέδρου της ΝΔ, δεν ήταν οι δυο προηγούμενες σε Σρόιτερ και Αυτιά, αλλά η τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ!
Επίσης στο πλαίσιο της ακολουθίας των γεγονότων παρατηρεί κανείς ότι το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα ΝΕΑ που εγκαλεί τον αμερικανό πρέσβη για τη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ δημοσιεύθηκε Τρίτη και όχι Δευτέρα, δηλαδή την επομένη της συνέντευξης. Κενό λοιπόν μίας ημέρας! Προφανώς και αυτή η λεπτομέρεια έχει την αξία της!
Όπως επίσης και το δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου» που εγκαλεί το ΒΗΜΑ με τίτλο: Η πρεσβεία των ΗΠΑ αδειάζει το ΒΗΜΑ, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη και όχι τη Δευτέρα ή έστω την Τρίτη.
Είναι προφανές ότι η χρονική σύμπτωση των αντιδράσεων δεν μπορεί να είναι άσχετη με το πλούσιο παρασκήνιο που προέκυψε με μία ημέρα καθυστέρηση!
Ένα παρασκήνιο που κατά τον Δημήτρη Μπεκιάρη εκδότη του Periodista.gr έχει από όλα (εδώ)… Μεταξύ άλλων και μια λεπτομέρεια για την ανάμειξη ενός δημοσιογράφου που έπαιξε, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, καθοριστικό ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να αντιδράσει δυναμικά.
Μάλιστα ο εν λόγω δημοσιογράφος πάντα κατά τον εκδότη του γνωστού site μετακινήθηκε πρόσφατα σε μεγάλη εφημερίδα. Ωστόσο ο Δημήτρης Μπεκιάρης τεχνηέντως αποφεύγει – ορθώς, να «φωτογραφίσει» περισσότερο τον δημοσιογράφο και δεν λέει, από ποια εφημερίδα έφυγε… Βεβαίως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Δίνει όμως μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Ότι ο δημοσιογράφος είχε υπογράψει ρεπορτάζ στη νέα του εφημερίδα με ακριβώς αντίθετα στοιχεία από αυτά που προέκυπταν από τη συνέντευξη του πρέσβη στο ΒΗΜΑ. Δηλαδή υποστήριζε ότι ο αμερικανικός παράγοντας στέκεται εχθρικός απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό… Ρεπορτάζ που τον ανάγκασε να μπει σε απολογητική θέση απέναντι στον διευθυντή και την ιδιοκτησία της νέας εφημερίδας που μετακινήθηκε πρόσφατα μετά τη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ… Και κλείνει το ρεπορτάζ του Periodista.gr με μια ακόμη λεπτομέρεια για τον δημοσιογράφο που επίσης έχει τη σημασία της… που λέει ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος διαπραγματευόταν τη συνεργασία του με Δημόσιο ΜΜΕ. Και προφανώς εννοεί την ΕΡΤ!
Τα πρόσωπα λοιπόν που ήταν να συνεργαστούν με την ΕΡΤ το προηγούμενο διάστημα και δεν ευοδώθηκε η συνεργασία τους είναι πολύ συγκεκριμένα!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: