Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

«Όχι στα μέτρα» για τη β' αξιολόγηση

Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της β' αξιολόγησης
Σχεδόν 20.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, ώστε να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος...

Στις δύο το μεσημέρι περίπου, ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, με το ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος. Περίπου 10-15.000 πολίτες και εργαζόμενοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.



Τα υπόλοιπα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, περίπου 5.000 άτομα, ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και έφτασαν μπροστά στη Βουλή περίπου στις 12 το μεσημέρι, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου και των μέτρων.
Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της β' αξιολόγησηςEUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε ένα μικρό επεισόδιο ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών, όπου αντάλλαξαν «πυρά» με φωτοβολίδες και δακρυγόνα, αλλά η ένταση περιορίστηκε πολύ σύντομα και χωρίς περαιτέρω εξελίξεις.
Επίσης, οι ένστολοι που μετείχαν στις κινητοποιήσεις, έκαναν ολιγόωρη κατάληψη στο γραφείο του του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Γ. Χουλιαράκη, ενώ ειδικοί φρουροί κρέμασαν νωρίς το πρωί πανό στον Λυκαβηττό με συνθήματα κατά των περικοπών.
Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της β' αξιολόγησηςEUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Οι ένστολοι, που διαμαρτύρονται ενάντια στο νέο μισθολόγιο, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στη 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Νέα συλλαλητήρια

Αν και η 24ωρη απεργία ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα, αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε νέο συλλαλητήριο στις 18.30 στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19.00 στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Από το επεισόδιο στο ΣύνταγμαEUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) όπως και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που όμως πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.
Επίσης, διάφοροι επιστημονικοί φορείς, το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι καθηγητές και οι δάσκαλοι (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Στην απεργία μετέχει επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και η ΟΤΟΕ.

Στα ΜΜΜ

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας. Επίσης, συνεχίζεται έως την Παρασκευή η απεργία της ΠΝΟ και δεν θα εκτελούνται δρομολόγια της ακτολοΐας.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: