Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στο Μάντσεστερ

Αποτέλεσμα εικόνας για Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στο Μάντσεστερ
Bομβιστής αυτοκτονίας ήταν ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο χθες στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα. Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση, μεταξύ τους πολλά παιδιά. Στους 59 οι τραυματίες. ..


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης της επίθεσης που ήταν βομβιστής αυτοκτονίας είναι νεκρός. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ δήλωσε πως οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης έδρασε μόνος του. Ωστόσο, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς και το αν ο δράστης ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης. 


Πιστεύεται πως ο «άνδρας είχε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό». Η βόμβα είχε καρφιά ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νεκροί. Εκτιμάται ότι έφτασε στη συναυλία χρησιμοποιώντας το μετρό και κατέβηκε στον σταθμό Βικτόρια κοντά στο στάδιο Μάντσεστερ Αρένα. 

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη, όπως δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σημειώνοντας ότι οι αρχές δεν είναι ακόμη έτοιμες να την δημοσιοποιήσουν. Πρόσθεσε ότι ο δράστης ήταν μόνος κατά την επίθεση αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη αν υπάρχουν άλλοι που τον βοήθησαν να την προετοιμάσει. 

Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι ένας 23χρονος συνελήφθη σε σχέση με την επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης. 



Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ τόνισε ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους 22 νεκρούς. Οι τραυματίες είναι 59. Στο στάδιο που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων βρίσκονταν πολλά παιδιά και έφηβοι καθώς το κοινό της Γκράντε είναι νεανικό. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες των νεκρών και των τραυματιών. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. 

Από την πρώτη στιγμή το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση. Μετά την επίθεση η αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο κοντά στο στάδιο. Τελικά ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο. 

Η επίθεση είναι η πιο αιματηρή στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005 όταν 52 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση στο μετρό του Λονδίνου. Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμισι εβδομάδες πριν τις εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: