Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η «Sweet Europe» με τη ματιά των γελοιογράφων

σκίτσο: Πέτρος Ζερβός
«Sweet Europe - Γλυκειά Ευρώπη» έχει τίτλο η νέα έκθεση που ετοίμασε η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη, 15 Μαΐου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος...

Έχοντας για θέμα της την Ευρώπη των λαών, η έκθεση περιλαμβάνει 150 γελοιογραφίες που αποτυπώνουν το θολό πολιτικό τοπίο με το μελάνι αλλά και το χιούμορ των γελοιογράφων. Η κρίση και το άδηλο μέλλον της Ευρώπης, είτε ως οικονομικής ένωσης είτε ως ευρωπαϊκής κουλτούρας, αφορούν ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των λαών της. Ο φασισμός, η ξενοφοβία, η ανεργία, η ανισότητα είναι ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες της.
σκίτσο: Dave Brownσκίτσο: Dave Brown | 
Οι επισκέπτες, εκτός από τα έργα 29 κορυφαίων Ελλήνων γελοιογράφων (Μιχάλης Κουντούρης, Ηλίας Μακρής, Κώστας Μητρόπουλος, Σπύρος Ορνεράκης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Δημήτρης Χαντζόπουλος, κ.ά.), θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τις γελοιογραφίες 28 σημαντικών Βρετανών σκιτσογράφων που δημοσιεύουν στις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Αφορμή φυσικά το... Brexit, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας στη «γηραιά ήπειρο». 
H έκθεση θα λειτουργεί έως τις 21 του μηνός, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων θα βρίσκονται στον χώρο για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: