Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ με 23 εκατ. ευρώ


Μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, αλλαγή σκυτάλης για το ιστορικό Συγκρότημα. 
Νέα εποχή πλέον για τα ΜΜΕ του ΔΟΛ, αφού πέρασαν από σαράντα κύματα προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν, έστω και με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό. Ο...
πλειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε από την Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες» ανακήρυξε ως υπερθεματιστή των τίτλων και των συμμετοχών του Συγκροτήματος σε διάφορες εταιρίες τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Προσφορά 21 εκατ. ευρώ έκανε η κυπριακή εταιρία Vegata ενώ ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφερε μόλις 11 εκατ. Επίσης η Alpha Bank με ένα ποσό 4 εκατομμυρίων περίπου απέκτησε τα ακίνητα του Οργανισμού. Υπήρχαν άλλες δύο προσφορές (πέντε συνολικά), συμβολικές, μίας εγγλέζικης εταιρίας με 100 χιλιάδες ευρώ και μία των εργαζομένων.
Πλέον, ο -συν τοις άλλοις- ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι των ΜΜΕ, κατέχοντας εφημερίδες (Το Βήμα, Τα Νέα), περιοδικά, μεγάλο ποσοστό σε κανάλι εθνικής εμβέλειας (22,11% του Mega), ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα 99.5), ειδησεογραφικά site μεγάλης επισκεψιμότητας (in.gr, tovima.gr, tanea.gr), πολλούς ακόμα τίτλους αλλά και διάφορα υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού. Επίσης γίνεται κάτοχος πλέον του 50% των μετοχών της εταιρίας «Iris Εκτυπωτική» και του 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Αργος» (στο οποίο κατέχει ποσοστό ακόμα 25% περίπου).
Μεγάλες οι αλλαγές που προμηνύονται, μετά και το μεγάλο μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ. Ειδικά στα υπόλοιπα ΜΜΕ που κατέχει ο ίδιος, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Με πολλά από αυτά να είναι ευθέως ανταγωνιστικά σε εκείνα που απέκτησε σήμερα...

Από τα 27 εκατομμύρια ευρώ το 75% πάει στις τράπεζες (65%) και τους προμηθευτές (10%) ενώ το υπόλοιπο 25% του τιμήματος θα διατεθεί για τις υποχρεώσεις του ΔΟΛ σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και για την εξόφληση των εργαζομένων. Αυτοί είναι ούτως ή άλλως οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης. Ψίχουλα θα πάρουν δεν θα μοιραστούν περισσότερα από 2-3 εκατ. ευρώ. Ούτε τα δεδουλευμένα δεν βγαίνουν. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει πλέον καμία υποχρέωση απέναντί τους. Ξεκινάει εντελώς από το μηδέν, όποιους θέλει κρατάει με νέες συμβάσεις. Φυσικά αναλαμβάνει πλήρως το κόστος συντήρησης αυτών των ΜΜΕ αλλά και την εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού των «Αργος» και «Iris Εκτυπωτική».
e-tetradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: