Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Παρέμβαση Παππά για τις μετρήσεις τηλεθέασης


Ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στην Βουλή

«Δημόσιας παρέμβασης χρήζει το θέμα των μετρήσεων τηλεθέασης/ακροαματικότητας στην Ελλάδα. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ένας δίκαιος και αντικειμενικός τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης. Πρόκειται για μετρήσεις που μοιράζουν χρήμα». Αυτό έγραψε στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα νομοθετικη ρύθμιση «μέσω ενός πολυνομοσχεδίου που θα έρθει σύντομα στην Βουλή»...

Την ίδια ώρα ο Ν. Παππάς με επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) ζητά αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού.. αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών 
Ο υπουργός αφού υπενθυμίζει στο κείμενό του πως της παρούσας επιστολής είχε προηγηθεί μία ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την ίδια θεματολογία, ζητά από τα Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής άμεση ενημέρωση για τα ακόλουθα:
- Τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της –κατά το άρθρο 2, παρ.4 του νόμου 4339/2015- απαιτούμενης γνώμης για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους.
- Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών.
Στην επιστολή του Υπουργού σημειώνεται ότι η ανταπόκριση από μέρους των Μελών του Ε.Σ.Ρ. είναι απαραίτητη ώστε να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εκπέμπουν το πρόγραμμά τους χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο.
 Ο Νίκος Παππάς υπενθυμίζει στα Μέλη του Ε.Σ.Ρ. πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αρχή καλείται να επισπεύσει ανάλογη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: