Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πώς γίνεσαι εκατομμυριούχος με το Bitcoin

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς γίνεσαι εκατομμυριούχος με το Bitcoin
H περασμένη χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και χρονιά ορόσημο για το Bitcoin για τη σημαντική του ανάκαμψη παρότι στις αρχές της χρονιάς όλα τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν ως νεκρό project...

Το πρόσωπο της χρονιάς πάντως είναι ο Wences Casares, διευθύνων σύμβουλος του Bitcoin πορτοφολιού startup Xapo, ο οποίος επιλέχθηκε και είναι το νεότερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του γίγαντα των πληρωμών, της Paypal, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της εταιρείας στα cryptocurrencies.
O Wences Casares είναι από τα πλέον πετυχημένα στελέχη του Bitcoin επιχειρηματικού οικοσυστήματος και από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της νέα ψηφιακής οικονομίας. Εκτός από την paypal ο Casares είναι και μέλος στα διοικητικά συμβούλια των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Endeavor και Kiva.
Ο Dan Schulman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PayPal είπε για τον επιχειρηματία: «Η μοναδική γραμμή του Wence για το μέλλον του εμπορίου βρίσκεται σε ιδανική ευθυγράμμιση με το όραμα της PayPal για τον μετασχηματισμού της διαχείρισης και της κυκλοφορίας του χρήματος για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
Ο Casares είναι ένας επιχειρηματίας, ιδρυτής του πρώτου πάροχου υπηρεσιών Internet της Αργεντινής, καθώς και μιας εταιρείας τυχερών παιχνιδιών (που αποκτήθηκε από την Activision) και του startup ψηφιακού πορτοφολιού Lemon (αγοράστηκε από την LifeLock, με την οποία ο Casares έχει εμπλακεί σε δίκη.)
Το νεότερό του startup, η Xapo, επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν bitcoins και να τα διαχειρίζονται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν τα bitcoins τους μέσω της χρεωστικής κάρτας Xapo ή να τα αποθηκεύσουν στον λογαριασμό ταμιευτηρίου. Ένα από τα πιο hot ξεκινήματα Bitcoin του κλάδου των χρηματοπιστωτικών τεχνολογίας, η Xapo αύξησε κατά $40 εκατομμύρια τη χρηματοδότησή της από έναν αριθμό γνωστών επενδυτών και επιχειρηματιών της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένων του συνιδρυτή της PayPal, Max Levchin, του πρώην CEO της PayPal, David Marcus, της Greylock Partners, και της Benchmark Capital.
Ο Casares φέρνει την εμπειρία του πάνω στα κρυπτονομίσματα στην PayPal, η οποία ξεκίνησε επιτρέποντας τους εμπόρους να δέχονται Bitcoin το 2015. Ο Schulman, ο οποίος ανέλαβε επίσημα τα ηνία ενός νέου δημόσιου PayPal, τον Ιούλιο του 2015, είναι ανοιχτός ως προς τα εναλλακτικά νομίσματα και τις νέες τεχνολογίες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Quartz Media, σε δείπνο που διοργάνωσε πριν λίγες μέρες η ηγετική ομάδα του Coin Center (ο κορυφαίος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στα θέματα πολιτικής που αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin) στη Νέα Υόρκη, ο Casares στην κεντρική ομιλία του έδωσε, μεταξύ άλλων, συμβουλές σε ανθρώπους που τον ρωτούσαν πώς να μπουν στο bitcoin.
Η φόρμουλα, σύμφωνα με τον Casares είναι η εξής: Πάρτε το 1% ή λιγότερο από αυτά που κατέχετε, αγοράστε με αυτά bitcoin και στη συνέχεια ξεχάστε τα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ιδανικά για την επόμενη δεκαετία. «Είτε θα χάσετε αυτό το 1%, το οποίο ο καθένας μπορεί να αντέξει ή θα γίνεται εκατομμυριούχος», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Casares δίνει 20% πιθανότητες να αποτύχει πλήρως το bitcoin και να φτάσει στο μηδέν δολάριο. «Εάν αποτύχει, θα είναι άχρηστο», λέει. «Εάν πετύχει, σε πέντε με επτά χρόνια ένα bitcoin θα είναι αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια». Οι πιθανότητες επιτυχίας που δίνει είναι πάνω από 50%.
Ο Casares λέει ότι είδε ανθρώπους που αγόρασαν το bitcoin σε φθηνές τιμές - τόσο χαμηλές όσο και τα $13 - να χάνουν γιατί προσπάθησαν να κάνουν εμπόριο με τα κέρδη τους, ενώ όσοι αγόραζαν σε υψηλές τιμές έχουν κάνει «θεαματικά καλά», απλώς αγοράζοντας και κρατώντας.
Σε έναν κόσμο όπου το bitcoin θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια, θα μιλάμε τότε για το «μετά-νόμισμα» και το «παγκόσμιο πρότυπο διευθέτησης». «Ο κόσμος γνώριζε ένα παγκόσμιο πρότυπο διευθέτησης για 5.000 χρόνια και ήταν ο χρυσός», λέει.
Ενώ όμως ο χρυσός ήταν δύσκολο να μεταφερθεί, να εγκατασταθεί και να αποθηκευθεί, είναι «ασυνήθιστα εύκολο» να συμβεί αυτό, η αποθήκευση της αξίας δηλαδή, με bitcoin. «Αν το bitcoin πετύχει πιστεύω ότι θα είναι το μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός στον εκδημοκρατισμό των χρημάτων που έχουμε δει ποτέ», λέει ο Casares.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: