Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Η συγκλονιστική αφέλεια του Βαρουφάκη


Όταν ο πρώην υπουργός μας καλεί να ψηφίσουμε τον φιλέλληνα Μακρόν

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Παιδιά ας το παραδεχθούμε: Ως την ώρα που θα έρθουν τα νέα μέτρα (και τα αντίμετρα, δεν λέω) στη Βουλή η πολιτική ζωή θα είναι πιο ψόφια κι από σκίουρο στο Βόρειο Πόλο. Δηλαδή είναι τώρα για να καυγαδίζουμε με την Κονιόρδου και το Ελληνικό ή μήπως με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές; Αυτά είναι...
τα μεγάλα ζητήματα που θα φέρουν τούμπα τη ζωή του Έλληνα και της Ελληνίδας και θα του επιτρέψουν να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία; Ή μήπως το νταβαντούρι για το Αιγάλεω και τα Δυτικά προάστια και τη Βήτα Αθηνών, που μόνο τα κομματικά..
τρολάκια εξυπηρετεί; Α ξέχασα και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που έκανε επίδειξη χιούμορ στο Τουίτερ.  Κι ο Βόρειος Πόλος εγκατέλειψε τον σκίουρο για να εγκατασταθεί μέσα μας…
Οπότε θα ασχοληθώ με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ίσως τον εξυπνότερο Έλληνα και σαφώς έναν από τους εξυπνότερους ανθρώπους που κυκλοφορούν στην υφήλιο, με διανοητικό πηλίκο που τρυπάει το ταβάνι και συναντάται με τ’ άστρα. Έναν από τους πιο αφελείς ανθρώπους επίσης στην επιφάνεια του πλανήτη Γη (παραμέσα δεν ξέρω τι γίνεται), ικανό να αγοράσει όλα τα φύκια της Βορείου θαλάσσης και να τα προσφέρει στη δόλια τη Δανάη για μεταξωτές κορδέλες. Διότι μπορεί οι περισσότερες παροιμίες να είναι μαλακισμένες και να μην αξίζουν τον κόπο, αλλά αυτή με το έξυπνο πουλί που πιάνεται απ’ τη μύτη βρίσκει καθολική εφαρμογή στην περίπτωση του Βαρουφάκη.
Και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαστε. Έσκασε μύτη χθες στη «Guardian» ένα κείμενο του κυρ Γιάνη για το πώς και γιατί πρέπει να στηρίξουμε Μακρόν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Τίτλος αυτού, πολύ χαρακτηριστικός: «Ο Μακρόν βοήθησε την Ελλάδα την ώρα της κρίσης. Η γαλλική αριστερά πρέπει να τον στηρίξει». Και λέει μέσα πολλά και διάφορα και μπουρδουκλωμένα, όπως συνηθίζει άλλωστε ο Βαρουφάκης, ιδίως όταν μιλάει για το που συμφωνεί και που συμφωνεί με τον αντίπαλο της Λεπέν. Από gig economy ως μεγάλα έργα υποδομής, όρεξη να έχετε να διαβάζετε. Είναι ο τομέας όπου οι ακαδημαϊκοί μπορούν να φλυαρούν με τις ώρες, περνώντας υπέροχα με τους εαυτούς τους.
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι, σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, την περίφημη ώρα της κρίσης, επί υπουργίας του δηλαδή, άλλα του έλεγε ο σοσιαλιστής σύντροφος Μισέλ Σαπέν πίσω απ’ τα μικρόφωνα και άλλα δήλωνε δημοσίως. Το αυτό και με τον σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διπλή γλώσσα και των γονέων. Ο Mακρόν από την άλλη, όχι μόνο τον διαβεβαίωνε ότι θα εργαστεί για το καλό της Ελλάδας, αλλά του έστειλε και υποστηρικτικό SMS που τελείωνε με την εξής ανεπανάληπτη φράση:
«Δεν θέλω η γενιά μου να είναι υπεύθυνη για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη»!
Ως εκ τούτου, συμπεραίνει ο Βαρουφάκης, πρέπει να τον ψηφίσουμε τον Μακρόν, διότι είναι καλός και ξηγημένος. Λες και ανάλογες δηλώσεις δεν έχουν κάνει κατά καιρούς όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί υψηλού κύρους. Ακόμη κι αυτός ο σατανάς ο Σόιμπλε, άμα τον ψάξει κανείς προσεκτικά, σίγουρα θα το έχει καναδυό φορές μέσα στα χιλιάδες ψέματα που αραδιάζει πρωί και βράδυ. Και γιατί όχι, ρε παιδιά; Τζάμπα πράγμα είναι η πάρλα, δεν τη χρεώνει κανείς. Μόνο η υπογραφή και κάτι άλλα εργαλεία έχουν ισχύ και αξία, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πράγμα που εξακολουθεί να αγνοεί με τρόπο θριαμβευτικό ο Γιάνης Βαρουφάκης και νομίζει ότι μας λέει πράγματα πολύ καινούρια και πολύ φρικιαστικά, όταν «αποκαλύπτει» την υποκρισία των πολιτικών. Λυπούμαι πολύ, αλλά αυτό δεν δηλώνει ούτε αντίληψη ούτε ενόραση. Δηλώνει απλώς και μόνο συγκλονιστική αφέλεια… 

Y.Γ.: Για όσους και όσες επιμένουν να κωλοτρίβονται με τα Αιγάλεα και τα Δυτικά Προάστια, έχω να προτείνω τους Monty Pythons και ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά σκετσάκια τους. Θα το δείτε εδώ και θα με καταλάβετε!

- από το newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: