Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ξύλο στην Βουλή: Επίθεση Κασιδιάρη στον Δένδια

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Aγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο...


Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. Ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης του ζήτησε το λόγο. «Δεν βλέπεις ότι μιλάω;», του είπε με απειλητικό ύφος και ο Νίκος Δένδιας απάντησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και τελικά ο χρυσαυγίτης να χτυπήσει τον βουλευτή της ΝΔ.


Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και παρέμβαση σχεδόν του συνόλου των βουλευτών, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια σπρώχνοντάς τον και φέρεται να τον χτύπησε.

Ο Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να πετούν ποτήρια με νερό και η μετάδοση από την συζήτηση διακόπηκε. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης στην Βουλή, Μάκης Μπαλαούρας, ζήτησε την παρέμβαση της φρουράς και την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.


Βγαίνοντας από την αίθουσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο μεν Γιάννης Λαγός της Χ.Α. ισχυριζόταν ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια, ενώ ο ίδιος ο δράστης έλεγε ότι «γα@@σα μια αδ@@@ή για τα Μνημόνια και τα αίσχη που φέρνουν στη Βουλή». 

Για φασιστικές προκλήσεις έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Για απρόκλητη επίθεση χωρίς να υπάρχει οιοσδήποτε λόγος, είπε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ και ζήτησε την αποβολή του συνόλου της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Χειροδικία κατά του Ν. Δένδια κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μετά το επεισόδιο αποφασίστηκε η αποβολή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις όλων των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: