Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κίνδυνος για το δελτίο του ΣΚΑΙ η ομοιότητα με το MEGA

Σία Κοσιώνη
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ είναι ένα βαθιά αντιπολιτευόμενο και αντί-ΣΥΡΙΖΑ δελτίο… με ξεκάθαρο τρόπο και τίμιο απέναντι στο κοινό που το επιλέγει για την ενημέρωσή του. Δεν το έκρυψαν ποτέ, ούτε προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους τηλεθεατές οι υπεύθυνοι του τμήματος ενημέρωσης...

Το πρόβλημα όμως του δελτίου δεν είναι το πολιτικό του στίγμα… Το πρόβλημα του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ είναι ότι θέλει να μοιάσει στο παλιό δελτίο ειδήσεων του MEGA… που με απλά λόγια ο τηλεθεατής δεχόταν βομβαρδισμό κακών ειδήσεων στα όρια της προπαγάνδας ως αποτέλεσμα των κακών χειρισμών της κυβέρνησης… χωρίς να του επιτρέπουν να πάρει ανάσα.
Το να μαυρίζεις την ψυχή του τηλεθεατή που υφίσταται τις συνέπειες των μνημονίων για εφτά χρόνια… οι οποίες είναι καλές από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλά όχι από την παρούσα… το μόνο που καταφέρνεις είναι να αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεθείς σε μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάς!
Αυτά τα λίγα ως προς το πολιτικό του στίγμα… Διότι σε επίπεδο τηλεθέασης απέχει παρασάγγας από το να γίνει MEGA που κυμαινόταν στις καλές του ημέρες σταθερά πάνω από το 20%.
Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τρεις μήνες μετά τη μετακίνησή του από τις 21.00 στις 20.00, φαίνεται ότι ελάχιστα οφέλη αποκόμισε. Βεβαίως η μετακίνηση δεν έγινε για την τηλεθέαση, αλλά για να μεγαλώσει το prime time και να εντάξει νέες ψυχαγωγικές εκπομπές στο πρόγραμμά του.
Συμπερασματικά λοιπόν κατάφερε να τσιμπήσει μία με δύο μονάδες και να σταθεροποιηθεί – πάντα κατά το τελευταίο τρίμηνο της αλλαγής, στο 13% και κάτι. Δηλαδή κυμαίνεται από το 13,2% έως το 13,8%. Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι το δελτίο του Σαββατοκύριακου καταφέρνει να συγκεντρώνει υψηλές τηλεθεάσεις πάνω του 17%.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: