Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

«Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο»

Αποτέλεσμα εικόνας για majimoy
«Κάθε φορά που η κυβέρνηση ολοκληρώνει επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά...
αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη περί τετάρτου μνημονίου.

Υπενθυμίζουν μάλιστα σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη τον Μάιο του 2016, την περίοδο δηλαδή της πρώτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου 2016, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει: «Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά». Επίσης, λίγες μέρες μετά, στις 28 Μαΐου 2016: «Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου και τέταρτου συμπληρωματικού μνημονίου φέρνει νέα δεδομένα».

Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αποτιμώντας το πώς κατάφερε η ελληνική πλευρά να φτάσει στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, υπογραμμίζουν: «Η βασική αρχή πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί τα ελληνικά προγράμματα, ορίζεται από το σχήμα «λαμβάνουμε χρηματοδότηση-υλοποιούμε μέτρα». Αυτό που συνέβη όμως αυτή τη φορά, παρά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ., είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει την προβλεπόμενη δόση, δίχως νέα μέτρα για το 2017 και το 2018».

Συμπληρώνουν, τέλος, ότι «εκεί που υποχωρήσαμε, επί της ουσίας, είναι σε μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο για το 2019 και το 2020, ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση έχει ορίζοντα παρουσίας στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια: