Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Από μια κόκκινη κλωστή κρέμεται το Mega

Άγνωστη παραμένει η τύχη του Mega. Τις τελευταίες ημέρες γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των μετόχων επί ενός σχεδίου που έχει καταθέσει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, με την υποστήριξη του Ομίλου Βαρδινογιάννη, για τη σωτηρία του καναλιού. Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μετόχων, ΔΟΛ, Πήγασου και Ομίλου Βαρδινογιάννη. Την Τρίτη λήγει η....
προθεσμία που έθεσαν οι τράπεζες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα πρέπει να αποφασιστεί σε ποιο ύψος θα είναι, ποιοι θα πάρουν μέρος και ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένο και διοικητικό συμβούλιο.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση του λειτουργικού κόστους (μισθοί, θέσεις εργασίας), «κούρεμα» των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές και ρύθμιση των οφειλών της Τηλέτυπος προς τις εταιρείες παραγωγής (Άνωση του Πήγασου και Studio ΑΤΑ του ΔΟΛ). Από τα χρήματα που καλείται να βάλει ο Πήγασος ένα μέρος θα κατευθυνθεί προς τους εργαζομένους της Άνωσης, ενώ υπάρχει και το θέμα της πάγιας καταβολής μικρότερων δόσεων από την Τηλέτυπος προς την Άνωση. Το πρόσωπο που θα αναλάβει την εκπροσώπηση και τη διαχείριση των οικονομικών του Mega θα είναι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος θεωρείται από τους λίγους αξιόπιστους στη σημερινή αγορά των ΜΜΕ, με εμπειρία συνεργασίας με πολλούς μετόχους (Βαρδινογιάννης, Μπερλουσκόνι) στις Αττικές Εκδόσεις.
Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση στις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανείου είναι να συμφωνήσουν όλοι οι μέτοχοι. Οι σχέσεις, όμως, μεταξύ των μετόχων είναι κακές. Δεν υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και ενδεικτικό είναι ότι ο Πήγασος απαίτησε την πληρωμή οφειλών της Τηλέτυπος προς την Άνωση, ύψους 14 εκατ. ευρώ.
Τα πάντα εξαρτώνται από τις τράπεζες. Κύριο λόγο στις συζητήσεις αυτές έχει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, και η Alpha Bank, που ήταν διαχειρίστρια του δανείου.
Αν δεν επέλθει συμφωνία των μετόχων επί του σχεδίου και δεν κατατεθεί άλλη πρόταση, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση του δανείου, αποκτώντας ένα σημαντικό ποσοστό του τηλεοπτικού σταθμού.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: