Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Προεξοφλούν πριν ακούσουν

 Τάσος Παππάς
Πριν γίνει η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της δικαιοσύνης, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένα μέσα ενημέρωσης είχαν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Δεν χρειάστηκε να ακούσουν τους πολιτικούς αρχηγούς, την αντιπαράθεσή τους, τα στοιχεία. Ήταν σίγουροι ότι... ο Τσίπρας θα άνοιγε τον κουβά με τη λάσπη και θα πέταγε ψέματα, συκοφαντίες και δηλητηριώδεις φήμες κατά των αντιπάλων του και εναντίον κάποιων μέσων ενημέρωσης, ενώ οι ηγέτες των σοβαρών κομμάτων θα υπερασπίζονταν τη δημοκρατία από τους βέβηλους λαϊκιστές, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων ξεφτιλίζουν την Αριστερά - ναι, νοιάζονται για την τιμή της Αριστεράς οι δεξιοί, οι εξτρεμιστές του Κέντρου και οι διαπλεκόμενοι!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη δημόσια σκηνή:

- Γιατί είναι τουλάχιστον περίεργο να αποθεώνονται ως πράξεις που ενισχύουν τη διαφάνεια οι αποκαλύψεις που εκθέτουν κυβερνητικά στελέχη και να χαρακτηρίζονται συκοφαντικά όσα αναφέρονται σε ενέργειες ή παραλείψεις παραγόντων του συναινετικού δικομματισμού κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας του.

- Γιατί είναι οπωσδήποτε προκλητικό να χαρακτηρίζεται αντιθεσμική και αντισυνταγματική η άσκηση ελέγχου σε αποφάσεις που πήραν αξιωματούχοι, με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και είναι σκανδαλώδες να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της νομιμότητας κόμματα και πολιτικοί που έχουν πλούσιο και κακόφημο παρελθόν στο πεδίο της ηθικής και στο πεδίο της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.

- Γιατί είναι σίγουρα ύποπτο να φωνάζουν για κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών εκείνοι που είχαν κάνει σουρωτήρι τους θεσμούς και παρενέβαιναν για να προστατεύσουν φίλιες δυνάμεις με μεταμεσονύχτιες τροπολογίες.

- Γιατί είναι προσβλητικό να θορυβούν υπέρ της ελευθεροτυπίας όσοι εκμεταλλεύθηκαν τη δύναμη που είχαν αποκτήσει, λόγω των σχέσεων διαπλοκής με τις εξουσίες, και είχαν μετατρέψει τα μέσα επικοινωνίας σε όργανα προώθησης των επιχειρηματικών σχεδίων τους και εξουδετέρωσης των ανταγωνιστών τους.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: