Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γκέλες ή συνειδητή μεταστροφή;

Κυριάκος Μητσοτάκης
Οι τρεις μεγάλες αστοχίες που διέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δύο ομιλίες του στη Βουλή για τα ζητήματα της δικαιοσύνης, της διαφθοράς και της διαπλοκής προκαλούν ορισμένα ερωτήματα:

- Επικαλέστηκε για το θέμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» έγγραφο της ΝΕΡΙΤ –του δημιουργήματος (ανοσιουργήματος, για να είμαστε ακριβείς) της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στην οποία ο ίδιος είχε κεντρικό ρόλο- που έφερε την υπογραφή του ανθρώπου που είχε διοριστεί από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

- Κατηγόρησε τον ...πρωθυπουργό ότι είχε σύμβουλο-συνεργάτη έναν από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών.

Αυτό, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν προέκυπτε από πουθενά και κανένα στοιχείο δεν συνέδεε τον Τσίπρα με τον τρίτο κατηγορούμενο.

Ο Τσίπρας εξερράγη, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει, αυτός αρνήθηκε και ο πρωθυπουργός τον αποκάλεσε «κοινό συκοφάντη».

Την επόμενη όμως μέρα, ο κατά δήλωσή του πολιτικός κρατούμενος (ο πλήρης ευτελισμός των όρων) προφυλακισμένος  Μουσσάς,  «αποκάλυψε» σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real fm  ότι ο συγκατηγορούμενός του ήταν σύμβουλος του Τσίπρα και φίλος του Νίκου Παππά.  

Ό,τι δηλαδή είχε ισχυριστεί μερικές ώρες νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται μάλλον για σατανική σύμπτωση με μικρή χρονοκαθυστέρηση!

- Ανέσυρε από το μακρινό 2008 κείμενο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το γιουγκοσλαβικό, το οποίο υπέγραφαν, εκτός των άλλων, ο Ευ. Τσακαλώτος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με αναφορές στο όνομα της FYROM.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το κείμενο «δημοσιεύτηκε σήμερα», χωρίς να πει πού.

Το κείμενο είχε δημοσιευτεί στην «Αυγή» εκείνη την εποχή, η πηγή όμως του αρχηγού της Ν.Δ. ήταν το «Πρώτο Θέμα» και συντάκτης του «ρεπορτάζ» ο άνθρωπος που ευθύνεται για το στημένο θέμα με τη μητέρα του χρυσαυγίτη στο ΑΤΜ του Αγίου Παντελεήμονα, όπως επισήμανε ο Δ. Ψαρράς στην «Εφ.Συν.» (31-3-2016).

Τι μπορεί να υποθέσει κανείς;

1) Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είναι ερασιτεχνικού επιπέδου και λόγω της ανεπάρκειάς του ρίχνει τον προϊστάμενό του σε παγίδες;

• Αυτό μπορεί να διορθωθεί με την πάροδο του χρόνου.

2) Σκοπίμως το επιτελείο παρέσυρε τον κ. Μητσοτάκη στις γκέλες, γιατί παίρνει γραμμή από άλλα κέντρα, που επιδιώκουν την τυφλή σύγκρουση με την κυβέρνηση γιατί θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς , ώστε να δικαιωθεί η θεωρία τους περί αριστερής παρένθεσης;

• Αυτό είναι σοβαρό και, αν ισχύει, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει μέτρα.

3)  Ο κ. Μητσοτάκης έχει ακυρώσει τον προηγούμενο εαυτό του, ρυμουλκείται από τους φανατικούς του κόμματός του και, στην προσπάθειά του να κερδίσει την εξουσία, δεν διστάζει να μετέλθει όλα τα μέσα, και εκείνα που παράγουν πρόσκαιρες εντυπώσεις και εκείνα που του προσφέρουν τα λούμπεν στοιχεία της πολιτικής και της δημοσιογραφίας;

• Σ' αυτήν την περίπτωση θα αποδειχθεί ότι ο φιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη είναι ένα συνονθύλευμα μεγαλόστομων τιποτολογιών, που διασύρθηκε από το συμπαγές και στοχοπροσηλωμένο ακροδεξιό ρεύμα της Ν.Δ.
efsyn 

Δεν υπάρχουν σχόλια: