Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την εκλογολογία

Αλέξης Τσίπρας, Κυρ. Μητσοτάκης
Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος επιμένει για πρόωρες εκλογές.

«Δέσμια της διαπλοκής» και «πιστή στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά ρητορεία» χαρακτηρίζει το κυβερνών κόμμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο... ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το αίτημα της Συγγρού για εκλογές «απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής» και αποτελεί «δείγμα της πολιτικής της γύμνιας».

Για «φτηνά επικοινωνιακά κόλπα» κάνει λόγο η σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή. 

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα για εξεταστική επιτροπή, για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τότε που η ΝΔ προσπαθούσε να σκάψει το λάκκο κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης, πέφτοντας τελικά η ίδια σε αυτόν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Την κατηγορεί και της καταλογίζει ότι για το θέμα Μαυρίκου «πουλάει τρέλα» σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομα του κ. Παπασταύρου» και ότι «τελικά το «νέο» και «άφθαρτο» που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης είναι βγαλμένο από τα πιο σκονισμένα μπαούλα της Δεξιάς».

Κλιμακώνει τις επιθέσεις

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη.

Επιμένει στο θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε σήμερα το θέμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας και πράξη πολιτικής ευθύνης της Ν.Δ., σκοπός μας είναι να σταματήσει η κατάρρευση της χώρας. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και αυτό πρέπει σήμερα να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της «γαλάζιας» παράταξης.

EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
«Ζητάμε εκλογές γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Θέση μας σταθερή είναι ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη που παράγει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας», είπε.

«Η απόπειρα αποπροσανατολισμού του κ. Τσίπρα στη Βουλή απέτυχε» και ο ίδιος υπέστη ήττα, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και άσκησε κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου για την πολιτική που ακολουθεί σε οικονομία, προσφυγικό και δικαιοσύνη.

«Έκθετο το Μαξίμου για τον Μαυρίκο»

Όσον αφορά τη χθεσινή παρουσίαση από τη Ν.Δ. συμφωνίας της ΕΡΤ με τον κ. Μαυρίκο, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «η διορισμένη από το Μαξίμου διοίκηση της ΕΡΤ υπέγραφε 4 μέρες πριν τη σύλληψή του σύμβαση με τον Μαυρίκο».

Αλλά για τα όσα αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» για τον Σταύρο Παπασταύρου απέφυγε να απαντήσει: «Η δικαιοσύνη αποφαίνεται για ενόχους και αθώους και όχι ο κ. Τσίπρας».

Εξεταστική επιτροπή

Για το αίτημα της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τι συνέβη την περίοδο διακυβέρνησης Βαρουφάκη-Τσίπρα σχολίασε πως η αρνητική απάντηση αφήνει έκθετη την κυβέρνηση σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού, όπως το ποιος σχεδίαζε κατάληψη του Νομισματικοπείου, αν υπήρχε δεύτερο σχέδιο για δραχμή και αν τελικά τα γνώριζε αυτά ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το αίτημα του κ. Τσίπρα για εξεταστική, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως όταν κατατεθεί θα τη διαβάσουν και θα δουν πώς θα κινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: