Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Μπροστά τα δελτία του ΑΝΤ1 και του STAR

Τρέμη Χούκλη Ζαχαρέα Σρόιτερ
Ανατροπές στη σειρά των κεντρικών δελτίων ειδήσεων

Ανατροπή στη σειρά των κεντρικών δελτίων ειδήσεων παρατηρείται από την περασμένη Τρίτη που σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έχει περάσει μπροστά και προηγείται του ALPHA σταθερά καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας… Ενώ αντίστοιχα ισχυρή πίεση δέχεται κατά το ίδιο διάστημα και το δελτίο ειδήσεων του MEGA από το δελτίο του STAR που συνήθως προηγείται!

Αναλυτικά, εχθές το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σημείωσε μέσο όρο 19% και το είδαν 536.000 τηλεθεατές, ενώ του ALPHA που μεταδίδεται την ίδια ώρα κατέγραψε μόλις 13,9% και το παρακολούθησαν 395.000.

Ενώ αντίστοιχα στη ζώνη των 8, προηγήθηκε το δελτίο ειδήσεων του STAR που σημείωσε 14,6% και το παρακολούθησαν 495.000 τηλεθεατές και ακολούθησε στη δεύτερη θέση το κεντρικό δελτίο του MEGA με 12,3% και 420.000 τηλεθεατές.

Προφανώς η κατάσταση ειναι ρευστή και η σειρά μπορεί ξανά να ανατραπεί… Ωστόσο το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι σε ένα εξαιρετικά μεταβαλλόμενο τοπίο, μεταβάλλονται και οι συνήθειες των τηλεθεατών και παύουν να ισχύουν οι γνωστές βεβαιότητες… Για παράδειγμα η απόφαση του ΑΝΤ1 να μετακινήσει κατά μια ώρα το δελτίο του, έσπασε το μονοπώλιο του ALPHA στη ζώνη των 7 και πλέον απειλείται η πρωτοκαθεδρία του. Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, φαίνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι των τηλεθεατών στις 8 τελικά προτιμά να παρακολουθεί τη νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 Δίδυμα Φεγγάρια και το Κάτι Ψήνεται στον ALPHA, αντί των δελτίων ειδήσεων που σε απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών έχουν χάσει κοινό. Το τελευταίο στοιχείο, δηλαδή η μετακίνηση ενός μεγάλου όγκου τηλεθεατών από τα δελτία στη ζώνη των 8 προς ψυχαγωγικά προγράμματα και η εναλλαγή της πρωτιάς μεταξύ των δελτίων, δηλαδή άλλοτε να προηγείται το MEGA και άλλοτε το STAR είναι τα δυο νέα χαρακτηριστικά.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: