Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Στοιχεία και ονόματα για τη διαπλοκή

Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, την πρωτοβουλία για την οποία είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Στην... επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ονοματεπώνυμα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα που εμπλέκονται σε «αμαρτωλά» δάνεια που έπαιξαν τον ρόλο της «συγκολλητικής ουσίας» ανάμεσα στους πυλώνες της διαπλοκής: πολιτική εξουσία - τραπεζικά συμφέροντα - μέσα ενημέρωσης.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι:

♦ ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τις τραπεζικές του περιπέτειες σε Ελλάδα και Κύπρο.

♦ η δανειοδότηση των άλλοτε «κραταιών κομμάτων», τα χρωστούμενα των οποίων φτάνουν, ως γνωστόν, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

♦ οι δικαστικές «περιπέτειες» του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, οι οικονομικές δραστηριότητες του οποίου βρίσκονται στο μικροσκόπιο και της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής.

«Εφ.Συν.»: Νέες αποκαλύψεις για τον Σταύρο Παπασταύρου  

Νέα τροπή με σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως η «Εφ.Συν.», ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: