Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα ανέβαλαν για την ερχόμενηΔευτέρα 28 Μαρτίου την προ ημερησίας διατάξεως, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. 
Με επιστολή προς τον Νίκο Βούτση, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε...
τον πρόεδρο της Βουλής να διερευνήσει τη δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή «λόγω των σημερινών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες.
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι, θα αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης.
Νωρίτερα με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον βελγικό λαό:

«Στοιχεία και ονόματα»

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.
Σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Πάνος ΚαμμένοςΕUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους», είχε πει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.
Στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ την Πέμπτη οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα προετοιμάζεται και ηΝέα Δημοκρατία.
Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, που είναι εκτεθειμένος μετά τις εις βάρος του καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: