Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Το ψηφιακό αλαλούμ το πληρώνουν οι πολίτες!

Μία ακόμη από τις παράλογες υποθέσεις της ψηφιακής τηλεόρασης ήρθε στην επιφάνεια με την καταγγελία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ότι απειλείται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών με τσουχτερά πρόστιμα αν συνεχιστεί η αναλογική εκπομπή από τον δήμο. Η...
ίδια η ΕΕΤΤ έχει δώσει το πράσινο φως σε άλλους δήμους να συνεχίσουν τις αναλογικές μεταδόσεις επειδή στις περιοχές τους δεν φθάνει το ψηφιακό σήμα της Digea και της ΕΡΤ! Η διαφορετική τακτική της ΕΕΤΤ οφείλεται στις παρεμβολές που δημιουργεί η αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών. Σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών, σε άλλες ωστόσο δημιουργείται μείζον ζήτημα και με τις όμορες χώρες.
Οι πολίτες, όμως, είναι τελικά αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το ψηφιακό αλαλούμ και την εγκληματική ψηφιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να εξασφαλίσουν ευνοϊκό έδαφος για να μη δαπανήσουν πολλά οι καναλάρχες στην ψηφιακή επένδυσή τους μέσω της Digea, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές χωρίς κάλυψη τηλεοπτικού σήματος. Μια τέτοια περιοχή είναι και το Οροπέδιο Λασιθίου που, όπως και άλλοι δήμοι, συνεχίζει να εκπέμπει αναλογικά.
Η Digea και η ΕΕΤΤ έχουν ζητήσει από τους δήμους να εκπέμψουν ψηφιακό σήμα, πληρώνοντας όμως οι ίδιοι τον λογαριασμό για την τοποθέτηση ψηφιακών αναμεταδοτών! Σε αυτό αντέδρασε έντονα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο Χρήστος Σπίρτζης προειδοποίησε τους δημάρχους για διοικητικές κυρώσεις. Έτσι, η χώρα παραμένει χωρίς ψηφιακή κάλυψη και οι πολίτες χωρίς τηλεόραση.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: