Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ο Γιούνκερ θυμήθηκε τώρα τον φούρναρη στη Κω

«Δεν είναι η Ευρώπη στην οποία θέλω να ζήσω αυτή» αναφωνεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε άρθρο του στην γερμανική Die Welt καλώντας εκ νέου σε κοινή ευρωπαϊκή λύση σε θέματα προσφύγων και ασύλου.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. καταδικάζει την αντίδραση κρατών-μελών στις προτάσεις της Κομισιόν και, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα σημειώνει ότι «Η Ευρώπη για μένα είναι Ευρώπη των αξιών, είναι ο φούρναρης στην Κω που μοιράζει ψωμί στους πεινασμένους».

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει ότι «μπορούμε να... είμαστε υπερήφανοι για τις αξίες μας στην Ευρώπη, αλλά πολύ σπάνια». 

«Όταν μιλάμε για πρόσφυγες, μιλάμε για ανθρώπους σαν εμένα και εσάς που όμως προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, την τρομοκρατία της ISIS στη Λιβύη ή τη δικτατορία στην Ερυθραία». 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημειώνει ότι τα σύνορα δεν μπορούν να είναι εντελώς ανοικτά, αλλά ούτε και εντελώς κλειστά και επανέρχεται στο σχέδιό του για αναδιανομής προσφύγων σε όλα τα κράτη μέλη.

Βέβαια, στο άρθρο του ο πρόεδρος της Ε.Ε. δεν παραλείπει να βάλει στο ίδιο τσουβάλι την άκρα δεξιά με την άκρα αριστερά τονίζοντας ότι «με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας δεξιάς αλλά και της άκρας αριστεράς θρέφουν ένα λαϊκισμό, ο οποίος παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: