Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βροχή από μπόνους στην πρώην ΕΡΤ!

Παναγοπουλος
Ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα της διοίκησης Παναγόπουλου φτάνει στο ακροατήριο. Είναι η υπόθεση των μπόνους που χορήγησε ο Χρήστος Παναγόπουλος σε πλήθος πρόσωπων στην ΕΡΤ και κυρίως στους στενούς συνεργάτες του, συνολικού ύψους 2.145.412 εκατ. ευρώ για τρία συνεχόμενα έτη. Το πολυσέλιδα πόρισμα του ανακριτή αφορά μια από τις βασικές πτυχές της διοίκησης του Χ. Παναγόπουλου, της επιβράβευσης των ανωτάτων στελεχών και άλλων υπαλλήλων της ΕΡΤ, χωρίς να συνοδεύεται από τεκμηριωμένη αιτιολόγηση. Είναι η εποχή που το χρήμα ρέει άφθονο στην ΕΡΤ, καθώς από το 2005 το ανταποδοτικό τέλος έχει αυξηθεί κατά 30%. Και ενώ θα περίμενε κάνεις να εξυγιανθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση, η εταιρεία παρέμεινε ζημιογόνος, υπακούοντας στη θεωρία της «ανταγωνιστικής ΕΡΤ».
Παράλληλα, στο...
πόρισμα αναφέρονται άλλες δύο υποθέσεις, εξίσου σημαντικές. Εκείνη της απευθείας ανάθεσης στην Bug Stage του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μιας συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν υπήρξε διαγωνισμός, αλλά η υποβολή προσφορών από τρεις εταιρείες (CL Productions, ΣΙΡΑΜΑ ΕΠΕ, Bug Stage ΑΕ) με κοινό μέτοχο τον παραγωγό τηλεοπτικών προγραμμάτων Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, ο οποίος είχε γυρίσει για λογαριασμό της ΕΡΤ το σίριαλ «Λούφα και Παραλλαγή – Η σειρά».
Σύμφωνα με το πόρισμα, η περιουσία του Δημοσίου μειώθηκε κατά 94.000 ευρώ στην περίπτωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006 και κατά 26.000 ευρώ από τη συναυλία στο Μέγαρο. Η άλλη υπόθεση είναι η ανάθεση του έργου της καταγραφής των θέσεων εκπομπής της ΕΡΤ, για την αδειοδότησή τους από την ΕΕΤΤ, σε ομάδα τεχνικών συμβούλων, εκ των οποίων οι τρεις από τους τέσσερις δεν είχαν τις απαιτούμενες ειδικές γνώσεις και δεν μπορούσε, σύμφωνα με το πόρισμα, να παραχθεί το έργο.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: