Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μπαλάκι οι ευθύνες για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης!

παππας
Κατόπιν εορτής αναζητούνται οι ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μη είσπραξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης, που προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές. Το μπλέξιμο του τηλεοπτικού φόρου 20% με την πληρωμή των διαφημιστικών τιμολογίων είχε αποτέλεσμα την απώλεια του ειδικού φόρου. Ο...
αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς επιρρίπτει έμμεσα ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών, ως το μόνο αρμόδιο να εκδώσει τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους για την είσπραξή του για το 2015. Μέχρι και σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταργήσει την εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου με την οποία, τον Ιανουάριο του 2015, είχε δώσει παράταση ενός έτους στην είσπραξη του ειδικού φόρου.
Για το θέμα αυτό κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο 16 βουλευτές της κυβέρνησης, οι Θανάσης Πετράκος, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Δημήτρης Γάκης, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ηλίας Ιωαννίδης, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Ραχήλ Μακρή, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Ευγενία Ουζουνίδου, Στέφανος Σαμοΐλης, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό «αν προτίθεται να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση ώστε να προχωρήσει άμεσα στην είσπραξη σε μηνιαία βάση των φόρων που προκύπτουν από 20% φορολογία επί των διαφημίσεων» και ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή «η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους βάσει της οποίας προκύπτει ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού από την εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου παράτασης».
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: