Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ειδήσεις βγάζει η συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος προανήγγειλε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

«Το κόμμα το οποίο υπηρέτησα και ο ηγέτης ο οποίος υπηρέτησα αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς πορεία και να υιοθετήσουν μια οικονομική πολιτική που δεν έχει κανένα νόημα και η οποία επιβλήθηκε σε εμάς» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ...
«δεν πιστεύω πως έπρεπε να συμφωνήσει, γιατί μέσα σε λίγους μήνες το καράβι αναμένεται βρεθεί στα βράχια ξανά. Και δεν έχουμε δικαίωμα να σταθούμε μπροστά στους θαρραλέους πολίτες που ψήφισαν «όχι» ενάντια σε αυτό το πρόγραμμα και να τους προτείνουμε ότι το εφαρμόζουμε, παρά το γεγονός ότι ξέρουμε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για ένα «φάντασμα» που πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι το «φάντασμα» της δημοκρατίας και οι δυνάμεις της παλαιάς Ευρώπης είναι το ίδιο αντίθετες στη δημοκρατία το 2015 όσο ήταν απέναντι στον κομμουνισμό το 1848.

Τα γεγονότα αυτής της χρονιάς για τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι η «άνοιξη» της Αθήνας η οποία συνετρίβη από τις τράπεζες μετά την ψήφο του ελληνικού λαού κατά της λιτότητας.

Στόχος ένα πανευρωπαϊκό κόμμα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκφράζει τη συμπάθειά του προς Λαϊκή Ενότητα, αλλά διαφωνεί κάθετα με την επιθυμία επιστροφής στη δραχμή την οποία χαρακτηρίζει απομονωτική. Αντίθετα αναφέρει ότι θα στραφεί στην πολιτική, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Αντί να ασχοληθώ με μια προεκλογική εκστρατεία που κατά τη δική μου εκτίμηση είναι αρκετά θλιβερή και άκαρπη, θα παραμείνω ενεργός πολιτικά, ίσως περισσότερο απ' ότι ήμουν μέχρι σήμερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να δημιουργήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.

«Τα εθνικά κόμματα σχηματίζουν αδύναμες συμμαχίες που λειτουργούν σαν μπλοκ, σαν μια μακροοικονομία, με τα δικά στης συμφέροντα. Αυτό το μοντέλο δεν λειτουργεί πια. Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να στοχεύσουμε προς ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο που μπορεί σε κάποιο σημείο να μετεξελιχθεί σε ένα πανευρωπαϊκό κόμμα» προσθέτει.

Επαναλαμβάνει τα περί «παράδοσης» της χώρας στους δανειστές και ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα παρομοιάζοντάς τον με τον Σίσυφο και δηλώνοντας ότι «Έχει υπογράψει ένα πρόγραμμα που στην πρώτη σελίδα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεννοείται και να συμφωνεί με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ σε όλες τις σχετικές δράσεις πριν αυτές υιοθετηθούν νομικά».

«Βέβαια δεν υπάρχει καμία δέσμευση πως η Τρόικα θα πρέπει να συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση. Όπως οι όροι παράδοσης» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: