Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παράδοση της εντολής από τον Λαφαζάνη με αιχμές προς τον ΠτΔ

Με επικριτική διάθεση και αφήνοντας αιχμές προς τον Προκόπη Παυλόπουλο παρέδωσε την διερευνητική εντολή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι «δεν βγήκε κυβέρνηση, αλλά είχαμε επαφές με όλο το φάσμα τηςν κοινωνίας».

Τόνισε, πάντως, ότι ...
«Πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι αρχηγοί πάνω από το Σύνταγμα και ιδιαίτερα ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Να πάμε εκλογές με ευρεία συνεννόηση και με τον πιο δημοκρατικό τρόπο για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, από την πλευρά του, απάντησε ότι «Ουδείς δεν είναι υπαράνω του Συντάγματος» και τον ενημέρωσε ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις διατάξεις του συντάγματος και θα τον ενημερώσει τηλεφωνικώς.

«Θέλω να πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών, εφόσον φτάσουμε σε εκλογές, θα διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ωστόσο, του απάντησε ότι «Εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του συντάγματος και στο όνομα της δημοκρατίας. Δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επαφές, αλλά για φυσική συνάντηση»

Σε εκείνο το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «Να είστε βέβαιως ότι τηρείται το Σύνταγμα».
Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέβασε κι άλλο τους τόνους δηλώνοντας ότι «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος τρίτων».

Επανέλαβε την άποψη πως οι εκλογές δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από τις 27 του μηνός και άφησε σαφείας αιχμές δηλώνοντας ότι εάν δεν γίνει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών οι κινήσεις του ΠτΔ «δεν θα είναι υποβοηθητικές ούτε της δημοκρατίας ούτε της τήρησης του Συντάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: