Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ο Κουβέλης καταγγέλλει υφαρπαγή του τίτλου και διάλυση της ΔΗΜΑΡ

«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος - παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ - υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του για την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να συνεργαστεί εν όψει εκλογών με το ΠΑΣΟΚ.


Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για...
το γεγονός ότι «η Δημοκρατική Αριστερά μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς».

«Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου υπηρέτησα με προσήλωση τη δημοκρατία. Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Και πρόσθεσε: «Να σημειώσω πως δεν ψήφισα ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο μνημόνιο, η συγκυβέρνηση έγινε από αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα», τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ υπογράμμισε πως στην παρούσα συγκυρία δεν προκρίνει «καμία συνεργασία με αυτό που εκφράζει το παλιό πολιτικό σύστημα και ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια σε επίπεδο κοινωνίας και χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: