Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Νέα δολοφονία Αφροαμερικάνου από αστυνομικό στο Σαιν Λούις

Νεκρός έπεσε γι' ακόμη μία φορά Αφροαμερικάνος από αστυνομικά πυρά στο Σαιντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οργή προκάλεσε η νέα δολοφονία από την αστυνομία και πλήθος κόσμου προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή, δέκα μέρες μετά από τις διαδηλώσεις για την επέτειο του φόνου του Μάικλ Μπράουν από αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, κοντά στο Σαιντ Λούις.

Σε προσαγωγές και καταστολή προχώρησαν άνδρες της αστυνομία και με θωρακισμένο αυτοκίνητο διέταξαν τον κόσμο να διαλυθεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ...
αρχηγός της αστυνομίας του Σαιντ Λούις, Σαμ Ντότσον, υποστήριξε ότι το επεισόδιο έγινε όταν αστυνομικοί που είχαν ένταλμα έρευνας σε μια γειτονιά με ψηλό δείκτη εγκληματικότητας είδαν δύο νεαρούς μαύρους να βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι που ήταν ο στόχος τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ντότσον, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ύποπτους σε ένα στενό πίσω από το σπίτι, και όταν ένας από αυτούς απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο πυροβολήθηκε περίπου τέσσερις φορές.

Τέλος, ο ίδιος υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το όπλο με το οποίο ο ύποπτος σημάδεψε τους αστυνομικούς βρέθηκε ότι ήταν κλεμμένο και ότι αξιωματικοί της αστυνομίας εντόπισαν κοκαΐνη στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: