Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι Ευρωπαίοι «κουνούν το δάχτυλο» και στην Θάνου

Σε προεκλογική περίοδο μπήκε και επισήμως η Ελλάδα, ωστόσο, οι εκπρόσωποι την Ευρωπαίων εταίρων φρόντισαν να στείλουν τις δικές τους διαφορετικές «ευχές» στην υπηρεσία κυβέρνηση τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στην τροχιά του τρίτου προγράμματος.

Πρώτος άνοιξε τον χορό ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία για να ανταποκριθεί η χώρα στους όρους που έχουν θέσει οι πιστωτές της.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, τόνισε «Ελπίζω ότι ...θα –και πρέπει να– συνεχίσουν τις ετοιμασίες, ώστε μια νέα κυβέρνηση να μπορεί να εφαρμόσει αμέσως τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να μην χάσουμε καθόλου χρόνο» προσθέτοντας ότι «Αυτό θα είναι κρίσιμης σημασίας».

Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης «ξέρει τι κάνει επειδή ήταν ανώτατος αξιωματούχος στο υπουργείο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».

Μοσκοβισί: Να μείνετε σε τροχιά

«Φιλικός» και ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την υπηρεσιακή κυβέρνηση για να διατηρηθεί η χώρα σε μεταρρυθμιστική τροχιά, πριν συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».

Συγχαρητήρια και... Μνημόνιο από τον Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς την Βασιλική Θάνου, ζητώντας, παράλληλα, την εφαρμογή του μνημονίου που υπογράφηκε προ ημερών.

Στην επιστολή του ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι οι «οι Ευρωπαίοι εταίροι, και κυρίως η Κομισιόν, αναμένουν την απαραίτητη και πλήρη στήριξη του προγράμματος».

Βέβαια, ο πρόεδρος δεν παραλείπει να δηλώσει προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό ότι μπορεί να βασίζεται στην Κομισιόν και στον ίδιο προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: