Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Bild εναντίον Μερκελ: 86 δισ. για την Ελλάδα και η Μέρκελ δεν λέει τίποτα!

Bild εναντίον Μερκελ: 86 δισ. για την Ελλάδα και η Μέρκελ δεν λέει τίποτα!  - Media
Επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ εξαπολύει η εφημερίδα Bild σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με αφορμή την έγκριση τοιυ τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Στο δημοσίευμα με τίτλο «86 δισεκατομμύρια για την Ελλάδα και η καγκελάριος σιωπή-Δειλή αντίδραση της Μέρκελ» γίνεται αναφορά στη χθεσινή ψηφοφορία στην Bundestag όπου όπως τονίζεται ψηφίστηκαν δισεκατομμύρια για ενισχύσεις στην Ελλάδα και είναι η έβδομη φορά που η Ελλάδα αποτελεί...
βάρος για τους Γερμανούς φορολογούμενους!
Και η Άνγκελα Μέρκελ; Αναρωτιέται το δημοσίευμα.
«Η Καγκελάριος φορώντας γκρι σακάκι και παντελόνι μπεζ κάθισε ‘’βαριά’’ στον κυβερνητικό πάγκο και έστελνε SMS. Και δεν είπε τίποτα!» τονίζεται.
Και «έτσι, οι βουλευτές ψήφισαν. Η Bundestag λέει ναι στο τρίτο πακέτο βοήθειας».
«Όμως δεν ακούστηκε λέξη στην ερώτηση αν η Αθήνα θα αποπληρώσει ποτέ τα € 86 δισεκατομμύρια (23 δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία). Ούτε μια λέξη για τα σχέδια των Ελλήνων»  αναφέρει το δημοσίευμα και κατακρίνει την στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Επίσης, γίνεται αναφορά και στη στάση του ΔΝΤ επισημαίνοντας πως «δεν ακούστηκε λέξη ούτε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αρχικά είχε δεσμευτεί να συμμετάσχει, αλλά πλέον πιθανότατα δεν επιθυμεί να πληρώσει για την Αθήνα».
Οι επικρίσεις για την Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζονται, καθώς στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως «αντί η Μέρκελ να πει το παραμικρό, έστειλε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραδεχθεί στη Βουλή ότι υπάρχει 3ο πακέτο διάσωσης λέγοντας πως "Φυσικά, δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλα θα λειτουργήσουν"».
«Από την Καγκελαρία σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε την εισήγηση στην Bundestag για την αίτηση έγκρισης του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, οπότε ήταν σαν να είχε μιλήσει και η κα Μέρκελ» αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο όμως τονίζεται πως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την σιωπή της Μέρκελ και ανάμεσα στους κύκλους των βουλευτών της οι οποίοι περίμεναν πως «η Μέρκελ θα μιλήσει!» καταλήγει το δημοσίευμα επισημαίνοντας πως στις προηγούμενες ψηφοφορίες η Καγκελάριος είχε πραγματοποιήσει εισηγήσεις απαιτώντας να δοθεί το «πράσινο φως» για τις διαπραγματεύσεις στην ελληνική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: