Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ο Μεϊμαράκης παραδίδει τη διερευνητική εντολή, ο Λαφαζάνης θα την αξιοποιήσει πλήρως

Ο Μεϊμαράκης παραδίδει τη διερευνητική εντολή, ο Λαφαζάνης θα την αξιοποιήσει πλήρως  - MediaΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στις 10.30 το πρωί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.


Ο κ. Μειμαράκης θα ενημερώσει τον κ Παυλόπουλο για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος όπως έχει δηλώσει θα την αξιοποιήσει πλήρως.

 
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θα επιδιώξει τηλεφωνική επικοινωνία και θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκ νέου με τον Πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη και με τον γεν. γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με την Φώφη Γεννηματά και τους Σταύρο Θεοδωράκη και Πάνο Καμμένο, εφόσον δεχθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, όπως έπραξε και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αρνείται τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, όπως αναμένεται να πράξει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ο Π. Λαφαζάνης έχει προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται, όπως π.χ. αεροδρόμια, λιμάνια, ΟΣΕ, ΔΕΗ και κοινωνικούς φορείς που πλήττονται, όπως αγρότες, φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, συνταξιούχοι. Συνάντηση προβλέπεται και με την ΑΔΕΔΥ, όχι όμως και με τη ΓΣΕΕ που θεωρείται «μνημονιακό συνδικάτο».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr προχωρά το αντιμνημονιακό μέτωπο, ενώ αναμένεται το δεύτερο και το…τρίτο κύμα ανεξαρτητοποιήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται το δεύτερο κύμα ανεξαρτητοποιήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συστρατεύεται με τη Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τους βουλευτές της ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, Κοδέλα Δημήτρη, Σωτηρίου Ελένη, Βασίλη Χατζηλάμπρο και τη Νάντια Βαλαβάνη.

Με τον Αλέκο Αλαβάνο συμφωνήθηκε χθες η εκλογική συμπόρευση της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β΄, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Άγγελου Χάγιου και άλλων στελεχών θέτουν όρους, οι οποίοι εξετάζονται για το αν θα οδηγήσουν τελικά στη συγκρότηση του μετώπου.

Επικεφαλής των ψηφοδελτίων του «Μετώπου» θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ και από τους υπόλοιπους συνεργαζόμενους κανείς έως τώρα τουλάχιστον δεν φέρνει αντίρρηση. Επίσης, το Μέτωπο θα κατέλθει στις εκλογές ως Λαϊκή Ενότητα, με τον τίτλο δηλαδή του κόμματος που ίδρυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στο μεταξύ μετά τη χθεσινή συνάντηση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται και συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Μανώλη Γλέζο που επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα. «Ο Μανώλης βλέπει θετικά τη δημιουργία Μετώπου» διαβεβαίωσε τον Αλ. Αλαβάνο ο Π. Λαφαζάνης κατά τη χτεσινή τους συνάντηση.

Η πρόταση για την οικονομία

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με το real.gr να κατατεθεί η πρόταση του κόμματος για την οικονομία την οποία επεξεργάζονται οι γνωστοί οικονομολόγοι Κώστας Λαπαβίτσας και Γιάννης Τόλιος, ενώ την ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων έχουν αναλάβει οι Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη. Ήδη, υπάρχουν πάνω από 150 αιτήσεις προσώπων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι. 

Η Λαϊκή Ενότητα, που έχει ως στόχο την δεξαμενή του 62% που ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, εκτιμά πως μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα και διψήφιο ποσοστό ψήφων στις εκλογές, ενώ πολλά θα κριθούν και από τις δημόσιες εμφανίσεις της ηγεσίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: