Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Για τρίτη φορά καλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Γιάννη Στουρνάρα

Στόχος η επανεκκίνηση εν μέσω capital controls
Την ακρόαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens ζητάει για μία ακόμη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής σε επιστολή της προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών τον καλεί το μεσημέρι της Τρίτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα την εξέτασή του από τα μέλη της Επιτροπής για το σχέδιο συμφωνίας συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τη γερμανική εταιρία.

Στις...
αρχές Αυγούστου είχε χτυπήσει εκ νέου το «καμπανάκι» στον κ.  Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να αγνοεί τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από τις οποίες έχει κληθεί.

Ο Διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδας είχε κληθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στη συνέχεια, αφού αρνήθηκε να παραστεί επικαλούμενος τις υποχρεώσεις του, κλήθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουλίου η κ. Κωνσταντοπούλου είχε χαρακτηρίσει τη στάση του «ύποπτη» στην κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία και είχε προσθέσει το ερώτημα της «παράβασης καθήκοντος», αφού επέμεινε για την προσαγωγή του στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: